Wędzony Krewetki ziołowe i czosnkowe Przepis
Bardzo szybkie i łatwe, ten wędzone zioła i receptura z krewetek czosnkowych będą gotowe za mniej niż godzinę. Użyj wybranych przez Bradleya Flavera Bisquettes. Olm, Apple i Pacific mieszają się świetnie.
Ingredients
1 funt świeżych krewetek, obranych i oczyszczonych
2 łyżki oleju
1 łyżka suszonego oregano
1 łyżka suszonej bazylii
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka soli
Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka olchy, jabłka lub pacyfiku
Preparation
W dużej misce wymieszaj krewetki z oliwą, oregano, bazylią, czosnkiem w proszku i solą.
Połóż krewetki na stojakach wędzarniczych.
Ustaw wędzarnię na 225°F, używając wybranych herbatników Bradley Flavour Bisquettes (olcha, jabłko i mieszanka Pacyfiku – wszystkie sprawdzają się świetnie).
Wędzić krewetki, aż zmienią kolor na różowy (około 30-45 minut).
Podawaj od razu.
Przepis autorstwa: Steve Cylka