Smoked Creole Prawns (Smoked Jambalaya)

Wędzony Krewetki kreolskie (Wędzona Jambalaya) Przepis



Ciesz się połączeniem wędzonej dobroci i ognistych przypraw kreolskich w naszym przepisie na wędzone krewetki kreolskie (wędzone Jambalaya), dostarczając smak Nowego Orleanu, który sprawi, że będziesz miał ochotę na więcej.

Ingredients

16 Duże krewetki

6 ząbków czosnku

4 szalotki

60 ml (¼ szklanki) świeżych liści oregano

30 ml (2 łyżki) świeżych liści tymianku

125 g (½ funta) niesolonego masła

15 ml (1 łyżka stołowa) sosu Worcestershire

2 ml (½ łyżeczki) soli

1 Ml (¼ łyżeczki) mielonego czarnego pieprzu

1 ml (¼ łyżeczki) mielonego białego pieprzu

4 ml (1 łyżeczka) pieprzu cayenne

2 Cytryny pokrojone na ćwiartki

Preparation

Przepis można przygotować kilka godzin wcześniej i przechowywać w lodówce do momentu ugotowania.

Za pomocą małej pary ostrych nożyczek natnij górną część krewetek

Małym, ostrym nożem natnij żyłkę na górze krewetki i opłucz ją.

Włóż czosnek, szalotkę, oregano, tymianek, masło, sos Worcestershire, sól i paprykę do robota kuchennego i zmiksuj na pastę.

Do każdej krewetki włóż odrobinę pasty pomiędzy skorupę a krewetkę.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do około 100°C (220°F).

Używając biszkietów o smaku olchowym, wędź/gotuj krewetki przez około 40 do 60 minut lub do momentu, aż będą gotowe.

Służyć:

Podawać w towarzystwie kawałków cytryny.