Wędzony Krewetki kreolskie (Wędzona Jambalaya) Przepis
Ciesz się połączeniem wędzonej dobroci i ognistych przypraw kreolskich w naszym przepisie na wędzone krewetki kreolskie (wędzone Jambalaya), dostarczając smak Nowego Orleanu, który sprawi, że będziesz miał ochotę na więcej.
Ingredients
16 Duże krewetki
6 ząbków czosnku
4 szalotki
60 ml (¼ szklanki) świeżych liści oregano
30 ml (2 łyżki) świeżych liści tymianku
125 g (½ funta) niesolonego masła
15 ml (1 łyżka stołowa) sosu Worcestershire
2 ml (½ łyżeczki) soli
1 Ml (¼ łyżeczki) mielonego czarnego pieprzu
1 ml (¼ łyżeczki) mielonego białego pieprzu
4 ml (1 łyżeczka) pieprzu cayenne
2 Cytryny pokrojone na ćwiartki
Preparation
Przepis można przygotować kilka godzin wcześniej i przechowywać w lodówce do momentu ugotowania.
Za pomocą małej pary ostrych nożyczek natnij górną część krewetek
Małym, ostrym nożem natnij żyłkę na górze krewetki i opłucz ją.
Włóż czosnek, szalotkę, oregano, tymianek, masło, sos Worcestershire, sól i paprykę do robota kuchennego i zmiksuj na pastę.
Do każdej krewetki włóż odrobinę pasty pomiędzy skorupę a krewetkę.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do około 100°C (220°F).
Używając biszkietów o smaku olchowym, wędź/gotuj krewetki przez około 40 do 60 minut lub do momentu, aż będą gotowe.
Służyć:
Podawać w towarzystwie kawałków cytryny.