Wędzone Jumbo Krewetki owinięte w prosciutto Przepis
Wędzone krewetki Jumbo owinięte w Prosciutto to przepis, który sprawi, że podwoisz smak! Następnie przygotuj łóżko Fettuccine al Nero, a będziesz mieć wyrafinowane danie, aby zaimponować swoim gościom.
Ingredients
6 krewetek Jumbo na osobę
Pasek prosciutto na krewetkę
3 łyżki oleju z awokado
3 łyżki soli czosnkowej hippisowskiej chipotle limonkowej
1 krążek z drewna olchowego i 1 krążek z drewna jabłkowego
1 opakowanie świeżego makaronu Nardello, suchego makaronu al nero lub zamiennik „Świeżego makaronu na zachodnim wybrzeżu”
1 łyżka mielonego czarnego pieprzu
1 kostka niesolonego masła
1 Średnio posiekana cebula
1 posiekany ząbek czosnku
Preparation
Devein i obieranie krewetek
Krewetki posmaruj 2 łyżkami oliwy z oliwek i solą czosnkową z hipisowskim pielgrzymem chipotle.
Zawiń w prosciutto i wstaw do lodówki.
Włącz Bradley Smoker i ustaw na 230°F (110°C) z naprzemiennymi biszkietami z drewna olchowego i jabłoni.
W garnku zagotuj 3 litry wody z 3 łyżkami oleju z awokado i szczyptą pieprzu.
Krewetki włóż do wędzarni na 40 minut w godz 230°F (110°C) i włącz dym na 30 minut
Zwój fettucciny przekrój na pół i włóż do wrzącej wody na około 25 minut.
Na patelni rozgrzej masło, posiekaną cebulę, posiekany czosnek i szczyptę pieprzu.
Smaż, aż cebula zacznie się rumienić, następnie postaw na małym ogniu.
Odcedzić makaron i talerz.
Makaron posmaruj masłem, cebulą i czosnkiem.
Rozłóż krewetki na makaronie i podawaj.