Smoked Jumbo Shrimp Wrapped in Prosciutto Recipe

Wędzone Jumbo Krewetki owinięte w prosciutto Przepis



Wędzone krewetki Jumbo owinięte w Prosciutto to przepis, który sprawi, że podwoisz smak! Następnie przygotuj łóżko Fettuccine al Nero, a będziesz mieć wyrafinowane danie, aby zaimponować swoim gościom.

Ingredients

6 krewetek Jumbo na osobę

Pasek prosciutto na krewetkę

3 łyżki oleju z awokado

3 łyżki soli czosnkowej hippisowskiej chipotle limonkowej

1 krążek z drewna olchowego i 1 krążek z drewna jabłkowego

1 opakowanie świeżego makaronu Nardello, suchego makaronu al nero lub zamiennik „Świeżego makaronu na zachodnim wybrzeżu”

1 łyżka mielonego czarnego pieprzu

1 kostka niesolonego masła

1 Średnio posiekana cebula

1 posiekany ząbek czosnku

Preparation

Devein i obieranie krewetek

Krewetki posmaruj 2 łyżkami oliwy z oliwek i solą czosnkową z hipisowskim pielgrzymem chipotle.

Zawiń w prosciutto i wstaw do lodówki.

Włącz Bradley Smoker i ustaw na 230°F (110°C) z naprzemiennymi biszkietami z drewna olchowego i jabłoni.

W garnku zagotuj 3 litry wody z 3 łyżkami oleju z awokado i szczyptą pieprzu.

Krewetki włóż do wędzarni na 40 minut w godz 230°F (110°C) i włącz dym na 30 minut

Zwój fettucciny przekrój na pół i włóż do wrzącej wody na około 25 minut.

Na patelni rozgrzej masło, posiekaną cebulę, posiekany czosnek i szczyptę pieprzu.

Smaż, aż cebula zacznie się rumienić, następnie postaw na małym ogniu.

Odcedzić makaron i talerz.

Makaron posmaruj masłem, cebulą i czosnkiem.

Rozłóż krewetki na makaronie i podawaj.