Wędzony Krewetki i pesto Przepis linguine
Makaron z parmezanem w stylu włoskim jest dobry dla wędzonych krewetek. Wypróbuj ten wędzony przepis na krewetki i pesto. To najłatwiejszy sposób na przygotowanie fantazyjnej kolacji.
Ingredients
1 funt świeżych krewetek, obranych i oczyszczonych
3 łyżki oleju, podzielone
1 łyżka suszonego oregano
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka soli
1 Czerwona papryka, wydrążona i pokrojona w kostkę
1 pęczek szparagów, pokrojony na 4 mniejsze kawałki
½ szklanki pesto
⅓ szklanki startego parmezanu
500 g makaronu Linguine, ugotowanego zgodnie z instrukcją
Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka olchy, jabłka lub pacyfiku
Preparation
W dużej misce wymieszaj krewetki z 2 łyżkami oleju, oregano, czosnkiem w proszku i solą.
Połóż krewetki na stojakach wędzarniczych.
Ustaw wędzarnię na 225°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour (olcha, jabłko lub mieszanka Pacyfiku – wszystkie sprawdzają się świetnie).
Wędzić krewetki, aż zmienią kolor na różowy. Może to zająć 30–45 minut.
Na patelnię wlej pozostałą łyżkę oleju i postaw na średni ogień. Dodaj czerwoną paprykę i szparagi i smaż, często mieszając, aż warzywa będą ugotowane.
Wymieszaj pesto i parmezan i zdejmij z ognia.
Wymieszaj ugotowany makaron linguine z krewetkami, czerwoną papryką i mieszanką szparagów.
Podawać.
Przepis autorstwa: Steve Cylka