Smoked Shrimp and Pesto Linguine

Wędzony Krewetki i pesto Przepis linguine



Makaron z parmezanem w stylu włoskim jest dobry dla wędzonych krewetek. Wypróbuj ten wędzony przepis na krewetki i pesto. To najłatwiejszy sposób na przygotowanie fantazyjnej kolacji.

Ingredients

1 funt świeżych krewetek, obranych i oczyszczonych

3 łyżki oleju, podzielone

1 łyżka suszonego oregano

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka soli

1 Czerwona papryka, wydrążona i pokrojona w kostkę

1 pęczek szparagów, pokrojony na 4 mniejsze kawałki

½ szklanki pesto

⅓ szklanki startego parmezanu

500 g makaronu Linguine, ugotowanego zgodnie z instrukcją

Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka olchy, jabłka lub pacyfiku

Preparation

W dużej misce wymieszaj krewetki z 2 łyżkami oleju, oregano, czosnkiem w proszku i solą.

Połóż krewetki na stojakach wędzarniczych.

Ustaw wędzarnię na 225°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour (olcha, jabłko lub mieszanka Pacyfiku – wszystkie sprawdzają się świetnie).

Wędzić krewetki, aż zmienią kolor na różowy. Może to zająć 30–45 minut.

Na patelnię wlej pozostałą łyżkę oleju i postaw na średni ogień. Dodaj czerwoną paprykę i szparagi i smaż, często mieszając, aż warzywa będą ugotowane.

Wymieszaj pesto i parmezan i zdejmij z ognia.

Wymieszaj ugotowany makaron linguine z krewetkami, czerwoną papryką i mieszanką szparagów.

Podawać.

Przepis autorstwa: Steve Cylka