smoked cajun shrimp recipe

Styl południowy wędzony Krewetki Cajun Z przepisem dotyczącym pikantnego rancza



Pyszne krewetki Cajun w stylu południowym. Jak dotąd największy przepis na krewetki !!

Ingredients

1 funt świeżych krewetek, obranych i oczyszczonych

2 łyżki oleju

1 ½ łyżeczki papryki

1 ½ łyżeczki soli

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka proszku cebulowego

1 łyżeczka oregano

½ łyżeczki tymianku

½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

½ łyżeczki pieprzu cayenne

⅓ szklanki sosu sałatkowego ranczo

3 łyżki ostrego sosu

Preparation

W dużej misce wymieszaj krewetki z oliwą, papryką, solą, czosnkiem w proszku, mieloną cebulą, oregano, tymiankiem, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne. Połóż krewetki na stojakach wędzarniczych.

Ustaw wędzarnię na 225°F, używając wybranego bisquettes z drewna (olcha, jabłko i Pacyfik świetnie się sprawdzają)

Wędzić krewetki, aż zmienią kolor na różowy i będą ugotowane. Może to zająć 30–45 minut

Przygotuj pikantny dip ranczo, mieszając sos sałatkowy ranczo z ostrym sosem

Podawaj krewetki z pikantnym dipem ranczo