Styl południowy wędzony Krewetki Cajun Z przepisem dotyczącym pikantnego rancza
Pyszne krewetki Cajun w stylu południowym. Jak dotąd największy przepis na krewetki !!
Ingredients
1 funt świeżych krewetek, obranych i oczyszczonych
2 łyżki oleju
1 ½ łyżeczki papryki
1 ½ łyżeczki soli
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka proszku cebulowego
1 łyżeczka oregano
½ łyżeczki tymianku
½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
½ łyżeczki pieprzu cayenne
⅓ szklanki sosu sałatkowego ranczo
3 łyżki ostrego sosu
Preparation
W dużej misce wymieszaj krewetki z oliwą, papryką, solą, czosnkiem w proszku, mieloną cebulą, oregano, tymiankiem, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne. Połóż krewetki na stojakach wędzarniczych.
Ustaw wędzarnię na 225°F, używając wybranego bisquettes z drewna (olcha, jabłko i Pacyfik świetnie się sprawdzają)
Wędzić krewetki, aż zmienią kolor na różowy i będą ugotowane. Może to zająć 30–45 minut
Przygotuj pikantny dip ranczo, mieszając sos sałatkowy ranczo z ostrym sosem
Podawaj krewetki z pikantnym dipem ranczo