Smoked Kahwai Recipe

Demerra z pewnością uderzyła Duma Przepis



Rozkoszuj się pysznymi smakami wędzonych filetów kahawai z tym łatwym do wycofaniem przepisu. Dzięki idealnej mieszance Bradley Demerara Cure, brązowego cukru lub syropu klonowego i proszku czosnkowego, filety te z pewnością zrobią wrażenie na twoich kubkach smakowych.

Ingredients

Filety Kahawai ze skórą

Lek Bradleya Demerary

Brązowy cukier lub syrop klonowy

Czosnek w proszku

Preparation

Lekko posyp filety rybne pastą Bradley Demerara

Natrzyj filety brązowym cukrem lub syropem klonowym i wstaw do lodówki na noc

Dodatkowo dodać szczyptę czosnku w proszku, w zależności od wymagań smakowych

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 65°C do 85°C (150°F do 200°F).

Suszyć w temperaturze 140°F (60°C) bez dymu, aż powierzchnia wyschnie. Będzie to wymagało co najmniej godziny.

Podnieś temperaturę do 160°F (71°C), używając Bisquettes o smaku olchowym, wędź/gotuj przez 3 lub 4 godziny, w zależności od grubości filetów.

Jeśli wymagane jest dodatkowe przyrumienienie ryby, podnieś temperaturę do 91°C na ostatnią godzinę, ale uważaj, aby nie przegotować.