Demerra z pewnością uderzyła Duma Przepis
Rozkoszuj się pysznymi smakami wędzonych filetów kahawai z tym łatwym do wycofaniem przepisu. Dzięki idealnej mieszance Bradley Demerara Cure, brązowego cukru lub syropu klonowego i proszku czosnkowego, filety te z pewnością zrobią wrażenie na twoich kubkach smakowych.
Ingredients
Filety Kahawai ze skórą
Lek Bradleya Demerary
Brązowy cukier lub syrop klonowy
Czosnek w proszku
Preparation
Lekko posyp filety rybne pastą Bradley Demerara
Natrzyj filety brązowym cukrem lub syropem klonowym i wstaw do lodówki na noc
Dodatkowo dodać szczyptę czosnku w proszku, w zależności od wymagań smakowych
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 65°C do 85°C (150°F do 200°F).
Suszyć w temperaturze 140°F (60°C) bez dymu, aż powierzchnia wyschnie. Będzie to wymagało co najmniej godziny.
Podnieś temperaturę do 160°F (71°C), używając Bisquettes o smaku olchowym, wędź/gotuj przez 3 lub 4 godziny, w zależności od grubości filetów.
Jeśli wymagane jest dodatkowe przyrumienienie ryby, podnieś temperaturę do 91°C na ostatnią godzinę, ale uważaj, aby nie przegotować.