Wędzony Tilapia Z przepisem grejpfruta i imbiru
Palenie ryb jest znacznie szybsze niż wołowina lub inne mięso. Więc przygotowanie tych filetów Tilapia, a także niezwykłego sosu.
Ingredients
2 Duże grejpfruty, obrane i pokrojone na ćwiartki
1-calowy korzeń imbiru, obrany i pokrojony na małe kawałki
3 ząbki czosnku
¼ szklanki oleju roślinnego
2 łyżki sosu rybnego
1 szklanka brązowego cukru
½ łyżeczki soli
4 filety z tilapii
Preparation
Przygotuj marynatę, umieszczając w robocie kuchennym pokrojone na ćwiartki grejpfruty, imbir, czosnek, olej, sos rybny, brązowy cukier i sól. Przetwarzaj, aż masa będzie gładka i dobrze wymieszana.
W dużej misce zalej filety tilapii marynatą. Obróć rybę tak, aby była całkowicie nią pokryta. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na około 2 godziny.
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego biszkietów z drewna (olcha, pacyfik, jabłko).
Wyjmij filety z tilapii z marynaty i umieść je na stojaku wędzarniczym, a stojak włóż do wędzarni Bradley. Wędź rybę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 50°F, przez około 2 godziny.
W razie potrzeby podawaj ze smażonymi warzywami i posyp zieloną cebulką.