Smoked Jerk Tilapia and Pineapple Rice Pilaf Recipe

Wędzony Jerk tilapia i przepis na ryż ryżowy ananasowy



Ten wędzony przepis na paliwa szarpania i ananasa ryżu może początkowo wydawać się zastraszony. Ale jeśli jesteś cierpliwy i postępujesz zgodnie z instrukcjami, będziesz mieć danie, które jest nie tylko smaczne, ale także piękne.

Ingredients

1 funt tilapii, około 3-4 filetów

1 łyżeczka ziela angielskiego

1 łyżeczka gałki muszkatołowej

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka mielonego imbiru

1 łyżeczka czarnego pieprzu

½ łyżeczki pieprzu cayenne

½ łyżeczki mielonych goździków

2 łyżeczki soli

2 łyżki oleju

1 Cały ananas

1 Czerwona papryka – wydrążona i pokrojona w kostkę

6 Cebul zielonych - pokrojonych w plasterki

2 ząbki czosnku - posiekane

6 filiżanek ugotowanego ryżu

Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka olchy, jabłka lub pacyfiku

Preparation

Przygotuj przyprawę do szarpnięcia, mieszając razem ziele angielskie, gałkę muszkatołową, cynamon, proszek czosnkowy, mielony imbir, czarny pieprz, pieprz cayenne, mielone goździki i sól.

Natrzyj całą rybę przyprawą do paluszków.

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego Bisquettes Bradley Flavour (mieszanka olchy, jabłka i pacyfiku dobrze się sprawdza).

Połóż filety rybne na stojaku wędzarni i włóż stojak do wędzarni Bradley.

Wędź rybę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 145°F (około 2 godzin).

Wyjmij z wędzarni.

Ananasa przekrój na pół od góry do dołu. Wydrąż każdą połówkę ananasa, wyjmując cały miąższ ananasa. Pokrój owoc ananasa na małe kawałki i usuń twardy rdzeń.

Rozgrzej olej na patelni lub woku, na średnim ogniu. Dodaj pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i ząbki czosnku i smaż przez 3-4 minuty.

Dodaj ananasa i zieloną cebulę na patelnię i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj ugotowany ryż i smaż przez kolejne 7-10 minut. Dokładnie podgrzej ryż i często mieszaj, zdrapując dno patelni, aby ryż nie przywarł do dna.

Zdjąć z ognia. Pokrusz wędzoną tilapię na średniej wielkości kawałki na całym ryżu i mieszaj, tak aby ryba zmieszała się z pilawem ryżowym.

Włóż pilaw ryżowy do wydrążonych połówek ananasa i podawaj.