Wędzony Jerk tilapia i przepis na ryż ryżowy ananasowy
Ten wędzony przepis na paliwa szarpania i ananasa ryżu może początkowo wydawać się zastraszony. Ale jeśli jesteś cierpliwy i postępujesz zgodnie z instrukcjami, będziesz mieć danie, które jest nie tylko smaczne, ale także piękne.
Ingredients
1 funt tilapii, około 3-4 filetów
1 łyżeczka ziela angielskiego
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka mielonego imbiru
1 łyżeczka czarnego pieprzu
½ łyżeczki pieprzu cayenne
½ łyżeczki mielonych goździków
2 łyżeczki soli
2 łyżki oleju
1 Cały ananas
1 Czerwona papryka – wydrążona i pokrojona w kostkę
6 Cebul zielonych - pokrojonych w plasterki
2 ząbki czosnku - posiekane
6 filiżanek ugotowanego ryżu
Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka olchy, jabłka lub pacyfiku
Preparation
Przygotuj przyprawę do szarpnięcia, mieszając razem ziele angielskie, gałkę muszkatołową, cynamon, proszek czosnkowy, mielony imbir, czarny pieprz, pieprz cayenne, mielone goździki i sól.
Natrzyj całą rybę przyprawą do paluszków.
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego Bisquettes Bradley Flavour (mieszanka olchy, jabłka i pacyfiku dobrze się sprawdza).
Połóż filety rybne na stojaku wędzarni i włóż stojak do wędzarni Bradley.
Wędź rybę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 145°F (około 2 godzin).
Wyjmij z wędzarni.
Ananasa przekrój na pół od góry do dołu. Wydrąż każdą połówkę ananasa, wyjmując cały miąższ ananasa. Pokrój owoc ananasa na małe kawałki i usuń twardy rdzeń.
Rozgrzej olej na patelni lub woku, na średnim ogniu. Dodaj pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i ząbki czosnku i smaż przez 3-4 minuty.
Dodaj ananasa i zieloną cebulę na patelnię i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj ugotowany ryż i smaż przez kolejne 7-10 minut. Dokładnie podgrzej ryż i często mieszaj, zdrapując dno patelni, aby ryż nie przywarł do dna.
Zdjąć z ognia. Pokrusz wędzoną tilapię na średniej wielkości kawałki na całym ryżu i mieszaj, tak aby ryba zmieszała się z pilawem ryżowym.
Włóż pilaw ryżowy do wydrążonych połówek ananasa i podawaj.