Smoked Fish Recipe

Wędzony Ryba Przepis



Delektuj się zachwycającą dymną dobrocią naszego wędzonego przepisu na ryby, aromatycznego arcydzieła kulinarnego, które sprawi, że chcesz więcej.

Ingredients

2 funty grubej soli

1 funt brązowego cukru

Po 2 łyżki każdego delikatnego mięsa, sproszkowanego czosnku, sproszkowanej cebuli i pokruszonych liści laurowych

Preparation

Najpierw wymieszaj wszystkie składniki w pojemniku, następnie dodawaj po trochu do blendera i miksuj na drobny proszek.

Stosować jedną łyżkę stołową na kilogram ryby. Posyp całą rybę i zawiń tak, aby pokryła całą powierzchnię ryby. Teraz zostaw go na noc w lodówce w zakrytym pojemniku.

Następnego dnia opłucz wszystkie ryby i osusz czystym ręcznikiem. Pozostaw na blacie, aż utworzy się błonka.

Wędź rybę hikorą przez 3 godziny w temperaturze 150 stopni.

Źródło przepisu – KDX z forów Bradley Smoker