Wędzony Ryba Przepis
Delektuj się zachwycającą dymną dobrocią naszego wędzonego przepisu na ryby, aromatycznego arcydzieła kulinarnego, które sprawi, że chcesz więcej.
Ingredients
2 funty grubej soli
1 funt brązowego cukru
Po 2 łyżki każdego delikatnego mięsa, sproszkowanego czosnku, sproszkowanej cebuli i pokruszonych liści laurowych
Preparation
Najpierw wymieszaj wszystkie składniki w pojemniku, następnie dodawaj po trochu do blendera i miksuj na drobny proszek.
Stosować jedną łyżkę stołową na kilogram ryby. Posyp całą rybę i zawiń tak, aby pokryła całą powierzchnię ryby. Teraz zostaw go na noc w lodówce w zakrytym pojemniku.
Następnego dnia opłucz wszystkie ryby i osusz czystym ręcznikiem. Pozostaw na blacie, aż utworzy się błonka.
Wędź rybę hikorą przez 3 godziny w temperaturze 150 stopni.
Źródło przepisu – KDX z forów Bradley Smoker