Smoked Fish Sausage Recipe

Wędzony Kiełbasa rybna Przepis



Kiełbina rybna jest bardzo łatwo psująca się i powinna być przechowywana w zimnej lodówce lub zamrożone.

Od Stickbowcrafter - Brian

Ingredients

Ryba o wadze 5 funtów – pozbawiona kości

2 łyżki soli

1 szklanka wody z lodem

¾ Szklanka skrobi kukurydzianej

1 łyżka sproszkowanej dekstrozy

½ Łyżka płatków ostrej papryki

½ Łyżeczka mielonego ziela angielskiego

2½ Łyżeczka zmielonych nasion anyżu

1½ Łyżka stałego syropu kukurydzianego (½ Do ¾ łyżka Splendy, której nie można zastąpić słodzikiem kalorycznym)

8 uncji tłuszczu warzywnego

Osłonka włóknista (wybierz rozmiar do wyboru)

Preparation

Schłodzić rybę do co najmniej 35°F. Szlifować przez płytę 3/16′. Dodać sól i dokładnie wymieszać do połączenia. Przykryj i wstaw do lodówki na 10 minut.

Skrobię kukurydzianą wymieszać z wodą z lodem, dodać do mielonej ryby i dokładnie wymieszać.

Po dokładnym połączeniu płynnej mieszanki z rybą dodać przyprawy i tłuszcz.

Kontynuuj mieszanie, aż wszystkie składniki zostaną dokładnie wymieszane.

Napełnij mieszaninę włóknistymi osłonkami.

Gotuj kiełbasę w wodzie o temperaturze 200°F - 205°F, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 180°F.

Ponieważ kiełbasa jest gotowana od razu do tak wysokiej temperatury, peklowanie nie jest wymagane.

Ochłodzić w zimnej wodzie lub wziąć prysznic zimną wodą, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 70°F. Schłodzoną kiełbasę zanurzamy na minutę we wrzącej wodzie, aby osłonka była szczelna.

Usuń włóknistą osłonkę tuż przed podaniem.

Przechowywać w lodówce. Kiełbasa ta również dobrze się mrozi.