Wędzony Kiełbasa rybna Przepis
Kiełbina rybna jest bardzo łatwo psująca się i powinna być przechowywana w zimnej lodówce lub zamrożone.
Od Stickbowcrafter - Brian
Ingredients
Ryba o wadze 5 funtów – pozbawiona kości
2 łyżki soli
1 szklanka wody z lodem
¾ Szklanka skrobi kukurydzianej
1 łyżka sproszkowanej dekstrozy
½ Łyżka płatków ostrej papryki
½ Łyżeczka mielonego ziela angielskiego
2½ Łyżeczka zmielonych nasion anyżu
1½ Łyżka stałego syropu kukurydzianego (½ Do ¾ łyżka Splendy, której nie można zastąpić słodzikiem kalorycznym)
8 uncji tłuszczu warzywnego
Osłonka włóknista (wybierz rozmiar do wyboru)
Preparation
Schłodzić rybę do co najmniej 35°F. Szlifować przez płytę 3/16′. Dodać sól i dokładnie wymieszać do połączenia. Przykryj i wstaw do lodówki na 10 minut.
Skrobię kukurydzianą wymieszać z wodą z lodem, dodać do mielonej ryby i dokładnie wymieszać.
Po dokładnym połączeniu płynnej mieszanki z rybą dodać przyprawy i tłuszcz.
Kontynuuj mieszanie, aż wszystkie składniki zostaną dokładnie wymieszane.
Napełnij mieszaninę włóknistymi osłonkami.
Gotuj kiełbasę w wodzie o temperaturze 200°F - 205°F, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 180°F.
Ponieważ kiełbasa jest gotowana od razu do tak wysokiej temperatury, peklowanie nie jest wymagane.
Ochłodzić w zimnej wodzie lub wziąć prysznic zimną wodą, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 70°F. Schłodzoną kiełbasę zanurzamy na minutę we wrzącej wodzie, aby osłonka była szczelna.
Usuń włóknistą osłonkę tuż przed podaniem.
Przechowywać w lodówce. Kiełbasa ta również dobrze się mrozi.