Smoked Oyster Roll

Wędzony Rolka ostrygowa Przepis



Rozkoszuj się nieodpartymi smakami tego kremowego i pikantnego wędzonego sera ostrygowego. Pyszna mieszanka sera śmietankowego, czosnku, zielonej cebuli i sosu Worcestershire, zwieńczonym zadymiymi ostrygami i posypką świeżą pietruszką. Podawaj go z krakersami lub rundami chleba dla zachwycającej przystawki, która zaimponuje Twoim gościom. Ten przepis spowoduje jeden średni rolka.

Ingredients

1 ząbek czosnku

2 Zielona cebula

1 - 250 G pakowanego serka śmietankowego, temperatura pokojowa

25 ml (1½ łyżki) majonezu

5 ml (1 łyżeczka) sosu Worcestershire

Dash Tabasco (opcjonalnie)

10 ostryg średniej wielkości – wędzonych lub gotowanych

45 ml (3 łyżki) drobno posiekanej natki pietruszki

Preparation

W misce połącz posiekany czosnek i cebulę.

Dodaj serek śmietankowy, majonez, sos Worcestershire i Tabasco.

Rozłóż mieszaninę na kawałku folii aluminiowej, tworząc kwadrat o wymiarach około 20 x 20 cm (8 x 8 cali).

Rozłóż wędzone ostrygi na mieszance serka śmietankowego.

Przykryj plastikową folią.

Przechowywać w lodówce przez około 2 do 3 godzin lub do momentu, aż masa będzie twarda.

Gotowe do podania:

Używając folii jako prowadnicy, zwiń jak galaretkę.

Wyciśnij masę z folii długą metalową szpatułką lub nożem.

Uformuj kłodę. Posyp ją natką pietruszki.

Podawać z krakersami lub kawałkami chleba.

Uwaga: jeśli jest przykryty i przechowywany w lodówce, ten przepis wystarczy na 3 dni.