Wędzony Rolka ostrygowa Przepis
Rozkoszuj się nieodpartymi smakami tego kremowego i pikantnego wędzonego sera ostrygowego. Pyszna mieszanka sera śmietankowego, czosnku, zielonej cebuli i sosu Worcestershire, zwieńczonym zadymiymi ostrygami i posypką świeżą pietruszką. Podawaj go z krakersami lub rundami chleba dla zachwycającej przystawki, która zaimponuje Twoim gościom. Ten przepis spowoduje jeden średni rolka.
Ingredients
1 ząbek czosnku
2 Zielona cebula
1 - 250 G pakowanego serka śmietankowego, temperatura pokojowa
25 ml (1½ łyżki) majonezu
5 ml (1 łyżeczka) sosu Worcestershire
Dash Tabasco (opcjonalnie)
10 ostryg średniej wielkości – wędzonych lub gotowanych
45 ml (3 łyżki) drobno posiekanej natki pietruszki
Preparation
W misce połącz posiekany czosnek i cebulę.
Dodaj serek śmietankowy, majonez, sos Worcestershire i Tabasco.
Rozłóż mieszaninę na kawałku folii aluminiowej, tworząc kwadrat o wymiarach około 20 x 20 cm (8 x 8 cali).
Rozłóż wędzone ostrygi na mieszance serka śmietankowego.
Przykryj plastikową folią.
Przechowywać w lodówce przez około 2 do 3 godzin lub do momentu, aż masa będzie twarda.
Gotowe do podania:
Używając folii jako prowadnicy, zwiń jak galaretkę.
Wyciśnij masę z folii długą metalową szpatułką lub nożem.
Uformuj kłodę. Posyp ją natką pietruszki.
Podawać z krakersami lub kawałkami chleba.
Uwaga: jeśli jest przykryty i przechowywany w lodówce, ten przepis wystarczy na 3 dni.