Wędzony klon Tuńczyk Przepis
Ten wędzony przepis na filet z tuńczyka to idealny sposób, aby zaimponować gościom obiadowym. Marynowany przez noc z aromatyczną mieszanką ziół i przypraw, a następnie powolna w palacza Bradleya przy użyciu bisquettów klonowych, jest pysznym dodatkiem do każdego posiłku. Podawaj z smażeniem do mieszania warzyw i pilafem ryżowym, aby uzyskać pełny i satysfakcjonujący posiłek.
Ingredients
4 kawałki filetu z tuńczyka – 2 kg (4 funty)
Olej do gotowania
Marynata:
15 ml (1 łyżka stołowa) suszonego kopru
15 ml (1 łyżka stołowa) nasion gorczycy
45 ml (3 łyżki) soli
5 ml (1 łyżeczka) mielonego czarnego pieprzu
125 ml (½ c) brązowy cukier
2 liście laurowe
1000 ml (4 c) wody
Preparation
Dzień przed planowanym podaniem ryby wymieszaj składniki marynaty w średniej wielkości misce, tak aby sól i cukier całkowicie się rozpuściły.
Włóż marynatę do dużej, ciężkiej plastikowej torby, dodaj rybę, zamknij i wstaw do lodówki na noc.
Wyjmij rybę z torby i osusz.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 105°C do 120°C (220°F do 250°F).
Rybę ułożyć na natłuszczonej ruszcie i wędzić biszkoptami o smaku klonowym/gotować przez 1 minutę ½ do 2 godzin.
Służyć:
Wędzone filety z tuńczyka są pyszne podawane z frytkami warzywnymi i pilawem ryżowym.