Maple Smoked Tuna Recipe

Wędzony klon Tuńczyk Przepis



Ten wędzony przepis na filet z tuńczyka to idealny sposób, aby zaimponować gościom obiadowym. Marynowany przez noc z aromatyczną mieszanką ziół i przypraw, a następnie powolna w palacza Bradleya przy użyciu bisquettów klonowych, jest pysznym dodatkiem do każdego posiłku. Podawaj z smażeniem do mieszania warzyw i pilafem ryżowym, aby uzyskać pełny i satysfakcjonujący posiłek.

Ingredients

4 kawałki filetu z tuńczyka – 2 kg (4 funty)

Olej do gotowania

Marynata:

15 ml (1 łyżka stołowa) suszonego kopru

15 ml (1 łyżka stołowa) nasion gorczycy

45 ml (3 łyżki) soli

5 ml (1 łyżeczka) mielonego czarnego pieprzu

125 ml (½ c) brązowy cukier

2 liście laurowe

1000 ml (4 c) wody

Preparation

Dzień przed planowanym podaniem ryby wymieszaj składniki marynaty w średniej wielkości misce, tak aby sól i cukier całkowicie się rozpuściły.

Włóż marynatę do dużej, ciężkiej plastikowej torby, dodaj rybę, zamknij i wstaw do lodówki na noc.

Wyjmij rybę z torby i osusz.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 105°C do 120°C (220°F do 250°F).

Rybę ułożyć na natłuszczonej ruszcie i wędzić biszkoptami o smaku klonowym/gotować przez 1 minutę ½ do 2 godzin.

Służyć:

Wędzone filety z tuńczyka są pyszne podawane z frytkami warzywnymi i pilawem ryżowym.