Wędzony imbir sezamowy Tatar z łososia Przepis
Aby przygotować ten wędzony sesamowy tatar łososia, możesz użyć wędzonego łososia. Po przygotowaniu posyp nasiona sezamu i udekoruj dodatkową zieloną cebulą.
Ten przepis działa świetnie jak kanapa, podawana na łyżkach miso.
Ingredients
½ funta ulubionego łososia wędzonego na zimno
Mniej więcej jedna czwarta do jednej trzeciej ogórka pokrojonego w kostkę
2-3 zielone cebule, posiekane
Sok z 1 limonki
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka oleju sezamowego
1 łyżeczka cukru
½ cala świeżego imbiru – obranego i startego
2 łyżeczki nasion sezamu
Preparation
Przygotuj swój ulubiony przepis na łososia wędzonego na zimno i pokrój łososia w cienkie paski.
Połącz razem sok z limonki, sos sojowy, olej sezamowy, cukier i imbir. Dobrze wymieszaj składniki.
Do sosu włóż wędzonego łososia, ogórka i zieloną cebulę i pozostaw do marynowania w lodówce na godzinę lub dwie.
Wędzony tatar wyłóż na talerz i posyp sezamem.
Udekoruj dodatkową zieloną cebulą i ciesz się smakiem!
Przepis: Lena Clayton