Sesame Ginger Salmon Tartare

Wędzony imbir sezamowy Tatar z łososia Przepis



Aby przygotować ten wędzony sesamowy tatar łososia, możesz użyć wędzonego łososia. Po przygotowaniu posyp nasiona sezamu i udekoruj dodatkową zieloną cebulą.

Ten przepis działa świetnie jak kanapa, podawana na łyżkach miso.

Ingredients

½ funta ulubionego łososia wędzonego na zimno

Mniej więcej jedna czwarta do jednej trzeciej ogórka pokrojonego w kostkę

2-3 zielone cebule, posiekane

Sok z 1 limonki

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 łyżeczka cukru

½ cala świeżego imbiru – obranego i startego

2 łyżeczki nasion sezamu

Preparation

Przygotuj swój ulubiony przepis na łososia wędzonego na zimno i pokrój łososia w cienkie paski.

Połącz razem sok z limonki, sos sojowy, olej sezamowy, cukier i imbir. Dobrze wymieszaj składniki.

Do sosu włóż wędzonego łososia, ogórka i zieloną cebulę i pozostaw do marynowania w lodówce na godzinę lub dwie.

Wędzony tatar wyłóż na talerz i posyp sezamem.

Udekoruj dodatkową zieloną cebulą i ciesz się smakiem!

Przepis: Lena Clayton