Smoked Honeyed Salmon Jerky Recipe

Wędzony Suszony Łosoś Miodowy Przepis



Możesz przygotować Jerky z wędzonym łososiem w miodzie w suszarce. Jeśli planujesz palić, pamiętaj o lekarstwie nr 1. Na jeden funt potrzebujesz tylko odrobinę poniżej ¼ łyżeczki. Jeśli zrobisz więcej niż jeden funt, wprowadź zmiany w przepisie. Możesz to zrobić Reveo tylko pod uszczelką próżniową. Nie obracaj go, bo otrzymasz pastę z łososia. Wystarczy dodać do marynaty ½ łyżeczki kuracji nr 1 zmieszanej z ¼ szklanki wody i pozostawić na kilka godzin. Zimny ​​dym z biszkietami olchowymi. To było najdłuższe szarpanie, jakie zrobiłem od lat. Zajęło mi to wieczność, ale wynik był tego wart. Smak jest dobry, wcale nie rybny.

Ingredients

Lekarstwo nr 1:

1 szklanka soli koszernej

1 szklanka brązowego cukru

½ szklanki syropu klonowego lub syropu brzozowego

Szarpany:

¼ szklanki miodu

¼ szklanki ciemnego rumu

5 rozdrobnionych jagód ziela angielskiego lub 1 łyżeczka zmielonych

1 łyżka soku z cytryny

5 zmielonych ziaren pieprzu (dowolny kolor)

5 Całe goździki

1 liść laurowy

1 łyżeczka soli

1 funt pasków łososia

¼ łyżeczki płynnego dymu (wybierz suszarkę)

Preparation

Wyleczyć:

Wymieszaj razem sól i cukier. Posyp cienką warstwę tego produktu na dnie zamykanego pojemnika. Paski łososia ułożyć w pojemniku w jednej warstwie. Przykryć pozostałym utwardzaczem. Jeśli chcesz to zrobić w więcej niż jednej warstwie, przed dodaniem kolejnych ryb mocno posyp pierwszą warstwę utwardzaczem.

Przykryj pojemnik i pozostaw mieszaninę w lodówce na 12 godzin. Jeśli możesz, w tym czasie odwróć pojemnik do góry dnem lub wymieszaj kawałki łososia, aby uzyskać bardziej równomierne wysmażenie.

Wyjmij łososia z zalewy i szybko zanurz go w dużej misce z lodowatą wodą, aby spłukać nadmiar konserwy. Rybę osusz ręcznikiem papierowym i odłóż na kratkę nad blachą do pieczenia, jeśli to możliwe, włóż do lodówki na noc lub przed wentylatorem lub w chłodnym, zacienionym i przewiewnym miejscu na co najmniej 1 godzinę. Chcesz, aby powierzchnia łososia była lepka i lepka, co ułatwi przyleganie dymu.

Szarpany:

Wymieszaj wszystkie powyższe składniki (z wyjątkiem łososia) i odstaw na 30 minut. Łososia przełożyć do pojemnika i zalać marynatą na min 1 godzinę. Im dłuższy czas marynowania, tym lepiej.

Odpal swojego palacza. Fotografuję, gdy temperatura wewnętrzna wynosi około 200°F (93,3°C). Użyj biszkietów hikorowych i wędź łososia przez co najmniej 3 godziny i tyle, ile potrzeba, aby był suchy, ale nadal gumowaty. Zwykle zajmuje mi to 5 godzin.

Wyjmij z wędzarni, posmaruj pozostałym syropem klonowym i ostudź. Można to usunąć tylko pod uszczelką próżniową. Nie obracaj go, bo otrzymasz pastę z łososia.

Gdy już będziesz mieć suszonego łososia, odłóż go z powrotem na kratkę do studzenia, aby powrócił do temperatury pokojowej. Może być przechowywany w chłodnej temperaturze pokojowej, tj. 15,6°C lub niższej, przez długi czas, ale suszone mięso trzymam w lodówce w małych, zapieczętowanych próżniowo opakowaniach, dopóki nie będę ich potrzebować. Powinno tak trwać miesiącami.