Wędzone na zimno Steelhead Przepis
Podnieś swoją grę przystawką dzięki temu pysznemu przepisowi wędzonego stalowego! Marynowane w aromatycznej mieszance czarnego pieprzu, melasy, dżinu i innych, a następnie paleni na zimno, te cienkie pokrojone filety są idealnym dodatkiem do każdej płyty węgla lub brunchu.
Ingredients
2,5 kg (5 funtów) filetów z głów stalowych ze skórą
Marynata:
60 g (2 uncje) grubo mielonego czarnego pieprzu
Świeże liście z 2 gałązek oregano
120 ml (4 uncje) melasy
120 ml (4 uncje) ginu
5 ml (1 łyżeczka) sosu Worcestershire
1 Średnia cebula pokrojona w cienkie plasterki
30 ml (1 uncja) świeżo zmiażdżonego soku imbirowego
30 ml (1 uncja) grubej soli
Preparation
Marynatę wymieszać razem w misce.
Usuń z filetów wszystkie widoczne kości.
Umieść marynatę w naczyniu żaroodpornym i włóż filety Steelhead miąższem do dołu.
Przykryj Steelhead plastikową folią, a następnie kawałkiem drewna. Doważ go kamieniami lub ciężkimi puszkami. Chodzi o to, aby wywrzeć nacisk na rybę, aby usunąć płyn z mięsa.
Przechowywać w lodówce do 24 godzin.
Metoda palenia:
Filety ułożyć na lekko natłuszczonej wędzarni.
Umieść stojaki w wędzarni Bradley w najwyższej pozycji, z dala od źródła ciepła.
Używając biszkietów o smaku olchowym, wędź rybę na zimno przez około 2 godziny, upewniając się, że przepustnica jest szeroko otwarta.
Służyć:
Schłodzić filety.
Pokrój w możliwie cienko i podawaj z serem i krakersami lub bajglami, serkiem śmietankowym i kaparami.