Cold Smoke Steelhead Recipe

Wędzone na zimno Steelhead Przepis



Podnieś swoją grę przystawką dzięki temu pysznemu przepisowi wędzonego stalowego! Marynowane w aromatycznej mieszance czarnego pieprzu, melasy, dżinu i innych, a następnie paleni na zimno, te cienkie pokrojone filety są idealnym dodatkiem do każdej płyty węgla lub brunchu.

Ingredients

2,5 kg (5 funtów) filetów z głów stalowych ze skórą

Marynata:

60 g (2 uncje) grubo mielonego czarnego pieprzu

Świeże liście z 2 gałązek oregano

120 ml (4 uncje) melasy

120 ml (4 uncje) ginu

5 ml (1 łyżeczka) sosu Worcestershire

1 Średnia cebula pokrojona w cienkie plasterki

30 ml (1 uncja) świeżo zmiażdżonego soku imbirowego

30 ml (1 uncja) grubej soli

Preparation

Marynatę wymieszać razem w misce.

Usuń z filetów wszystkie widoczne kości.

Umieść marynatę w naczyniu żaroodpornym i włóż filety Steelhead miąższem do dołu.

Przykryj Steelhead plastikową folią, a następnie kawałkiem drewna. Doważ go kamieniami lub ciężkimi puszkami. Chodzi o to, aby wywrzeć nacisk na rybę, aby usunąć płyn z mięsa.

Przechowywać w lodówce do 24 godzin.

Metoda palenia:

Filety ułożyć na lekko natłuszczonej wędzarni.

Umieść stojaki w wędzarni Bradley w najwyższej pozycji, z dala od źródła ciepła.

Używając biszkietów o smaku olchowym, wędź rybę na zimno przez około 2 godziny, upewniając się, że przepustnica jest szeroko otwarta.

Służyć:

Schłodzić filety.

Pokrój w możliwie cienko i podawaj z serem i krakersami lub bajglami, serkiem śmietankowym i kaparami.