Gorący wędzony Sablefish Przepis
Sablefish lub czarny dorsz to łagodna biała ryba z obszaru Oceanu Północnego Spokojnego. Smak dymu zwiększa zawartość tłuszczu i łuszczącą się teksturę.
Ingredients
2 filety z sobola – ze skórą
4 łyżki miodu
Dla solanki:
2 szklanki wody
6 łyżek soli koszernej
6 łyżek cukru pudru
Sok z 1 cytryny
Sok z 1 limonki
Skórka i sok z 1 pomarańczy
Bisquettes Bradley Smoker Flavour Bisquettes – olcha
Preparation
Połączyć wszystkie składniki solanki.
Solone sobole przez 4 godziny.
Opłucz i osusz, a następnie pozostaw do dalszego wyschnięcia w chłodnym, przewiewnym miejscu, aby utworzyć błonkę (cienką skórkę lub film).
Rozgrzej wędzarnię do 225°F z biszkietami olchowymi i wędź przez 2 godziny.
Po 1 godzinie posmaruj sobole miodem.
Wyjmij z wędzarni i podawaj!
Leny Clayton