Smoked Salmon Salad Recipe

Wędzony Sałatka łososia Przepis



To piękne i zdrowe danie z kombinacją różnych tekstur i smaków. Na rynku jest wielu wędzonych łososia, ale nie porównuje się do domowych. Pal swoje łagodnym drewnem, takim jak mieszankalica lub Pacyfiku.

Ingredients

1 filet z łososia

1 łyżka oleju sezamowego

2 łyżki miodu

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu

6 filiżanek zielonej sałaty liściastej – grubo posiekanej

1 szklanka kopru włoskiego pokrojonego w cienkie plasterki

2 Gruszki - wydrążone i pokrojone w plasterki

1 szklanka jeżyn

2 łyżki prażonych nasion sezamu

½ szklanki azjatyckiego sosu sałatkowego

Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka olchy lub pacyfiku

Preparation

Przygotuj marynatę, mieszając olej sezamowy, miód, sos sojowy i mielony czarny pieprz. Polać łososia i posmarować tak, aby ryba była równomiernie nim pokryta. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na około 2 godziny.

Połóż filet z łososia na stojaku wędzarniczym.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając Bisquettes Bradley Flavour (Alder lub Pacific Blend).

Wędź rybę przez około 3 godziny lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura ryby osiągnie 50°C.

Łososia włóż do lodówki, aby się schłodziło. Po ostygnięciu pokrój łososia na małe kawałki.

Złóż sałatkę, kładąc na talerzu posiekaną sałatę liściastą. Na wierzch połóż pokrojony koper włoski, gruszki, jeżyny i pokruszony łosoś. Skropić sosem sałatkowym i posypać sezamem.

Podawać.

Przepis autorstwa: Steve Cylka