Pete's Fish Smokin' Wet Brine

Pete's Ryba Przepis na mokrej solanki Smokin



Ten przepis pomieści 7,5 kg (15 funtów) ryb. Ważne jest jednak, aby upewnić się, że wszystkie ryby są pokryte solanką/ marynatą.

Ingredients

Olej do gotowania

125 ml (½ c) brązowy cukier

125 ml (½ c) sól gruboziarnista (niejodowana)

5 ml (1 łyżeczka) sproszkowanej cebuli, sproszkowanego czosnku i ostrego sosu

500 ml (2 szklanki) sosu sojowego

Jedna biała butelka o pojemności 750 ml (24 uncje) wygrywająca

1 litr (32 uncje) soku jabłkowego

Preparation

Wymieszaj składniki marynaty/solanka w niemetalowej misce.

Następnie umieść rybę w solance, upewniając się, że jest całkowicie przykryta.

Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin lub na noc.

Wyjąć rybę z solanki i osuszyć ręcznikiem.

Metoda palenia:

Umieść rybę na natłuszczonych rusztach w wędzarni Bradley.

Używane biszkiety o smaku wiśniowym wędzić w temperaturze od 50°C do 65°C (135°F do 150°F) przez około 6 do 8 godzin.

Dodatkowo sugeruję dodanie dymu na około 3-4 godziny.

Służyć:

Podawać z krakersami i serkiem śmietankowym jako przystawkę.