Pete's Ryba Przepis na mokrej solanki Smokin
Ten przepis pomieści 7,5 kg (15 funtów) ryb. Ważne jest jednak, aby upewnić się, że wszystkie ryby są pokryte solanką/ marynatą.
Ingredients
Olej do gotowania
125 ml (½ c) brązowy cukier
125 ml (½ c) sól gruboziarnista (niejodowana)
5 ml (1 łyżeczka) sproszkowanej cebuli, sproszkowanego czosnku i ostrego sosu
500 ml (2 szklanki) sosu sojowego
Jedna biała butelka o pojemności 750 ml (24 uncje) wygrywająca
1 litr (32 uncje) soku jabłkowego
Preparation
Wymieszaj składniki marynaty/solanka w niemetalowej misce.
Następnie umieść rybę w solance, upewniając się, że jest całkowicie przykryta.
Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin lub na noc.
Wyjąć rybę z solanki i osuszyć ręcznikiem.
Metoda palenia:
Umieść rybę na natłuszczonych rusztach w wędzarni Bradley.
Używane biszkiety o smaku wiśniowym wędzić w temperaturze od 50°C do 65°C (135°F do 150°F) przez około 6 do 8 godzin.
Dodatkowo sugeruję dodanie dymu na około 3-4 godziny.
Służyć:
Podawać z krakersami i serkiem śmietankowym jako przystawkę.