Wędzony Nadziewany Łosoś Przepis na Portobello
Co zrobić z resztkami łososia...? Wiem, jak często to się zdarza? Ale jeśli tak, to jest to przepis, który będziesz chciał zrobić. Jedna z najlepszych rzeczy, jakie zrobiliśmy od jakiegoś czasu! Trzymajcie się kapeluszy, ruszajmy się!!!
Ingredients
6-8 uncji wędzonego łososia
1 opakowanie serka śmietankowego
¼ szklanki sera Fontina
¾ filiżanki wędzonego Gruyere (podzielić na ¼ i ½ filiżanki)
1 łyżka szczypiorku - pokrojonego w kostkę
½ łyżeczki suszonego koperku
1 szalotka - drobna kostka
1 łyżka ostrego sosu
4 grzyby Portobello – usunięto łodygę i oczyszczono skrzela
Udekoruj szczypiorkiem
Preparation
Rozpocznij wędzarnię Bradley z biszkietami olchowymi i doprowadź do 300°F (148.9°C). Podczas gdy wędzarnia się nagrzewa, wymieszaj wszystkie składniki (z wyjątkiem ½ szklanki zarezerwowanego Gruyere) w misce. Podzielić na 4 części i nałożyć łyżką do wydrążonych Portobello. Użyj ręki, aby włożyć go do grzyba. Na każdym grzybie połóż zarezerwowany ser i połóż na nim mały kawałek wędzonego łososia.
Gdy wędzarnia nabierze odpowiedniej temperatury, połóż grzyby na drucianej kratce i wyślij je do dymu. Gotuj przez 40 minut, aż grzyby będą miękkie, a ser roztopiony. Wyjmij z wędzarni i odstaw na minutę. Posyp szczypiorkiem i podawaj z ładną zieloną sałatą i groszkiem!
Cieszyć się!!!
Przepis autorstwa: Cory Walby – Kuchnia testowa w sobotni wieczór