Spicy Smoked Tuna

Pikantne wędzone Tuńczyk Przepis



Prosty, łatwy i szybki. Marynada za pomocą wapna, sriracha i sosu sojowego pomaga wydobyć naturalne smaki ryb. Proces palenia nie jest czasochłonny. Użyj Bisquettes Pacific Blend i zapaliaj przez zaledwie 45 minut.

Ingredients

1 polędwiczka z tuńczyka białego

Do marynaty:

¼ szklanki brązowego cukru

1 łyżka pokruszonych płatków chili

2 łyżki soli koszernej

Skórka i sok z 1 limonki

2 łyżki sosu Sriracha

1 łyżka sosu sojowego

2 szklanki wody

Preparation

Połączyć ze sobą składniki marynaty.

Polędwicę z tuńczyka pokroić na kawałki i zanurzyć w marynacie.

Marynuj przez 20 minut.

Wyjmij z marynaty i ułóż na aluminiowych tacach.

Wędź bisquettes Pacific Blend przez 30–45 minut w temperaturze 140°F.

Autor: Lena Clayton