Pikantne wędzone Tuńczyk Przepis
Prosty, łatwy i szybki. Marynada za pomocą wapna, sriracha i sosu sojowego pomaga wydobyć naturalne smaki ryb. Proces palenia nie jest czasochłonny. Użyj Bisquettes Pacific Blend i zapaliaj przez zaledwie 45 minut.
Ingredients
1 polędwiczka z tuńczyka białego
Do marynaty:
¼ szklanki brązowego cukru
1 łyżka pokruszonych płatków chili
2 łyżki soli koszernej
Skórka i sok z 1 limonki
2 łyżki sosu Sriracha
1 łyżka sosu sojowego
2 szklanki wody
Preparation
Połączyć ze sobą składniki marynaty.
Polędwicę z tuńczyka pokroić na kawałki i zanurzyć w marynacie.
Marynuj przez 20 minut.
Wyjmij z marynaty i ułóż na aluminiowych tacach.
Wędź bisquettes Pacific Blend przez 30–45 minut w temperaturze 140°F.
Autor: Lena Clayton