Smoked Prawn Burrito Bowl Recipe
Every now and again, that craving hits for a killer bowl. Something a bit more healthy but with a smoked twist! Power up with this Smoked Prawn Burrito Bowl and get the best outta life!
Ingredients
Dla krewetek:
1 funt dużych krewetek - obierz ze skorupek i oczyść
1 łyżeczka oleju rzepakowego
2 łyżki ulubionego środka BBQ
1 Limonka – otarta skórka i sok z połowy
Na miskę Burrito:
Rozdrobniona sałata
brązowy ryż
Pomidory pokrojone w kostkę
kukurydza
Czarna fasola
Awokado
Sos ranczo
Kolendra
Ćwiartki limonki
Preparation
Zacznij od załadowania wędzarni Bradley krążkami piwa i podgrzania jej do 250 stopni°F (121.1°C). W tym czasie w misce wymieszaj wszystkie składniki na krewetki. Użyłem pikantnego BBQ Rub, ale użyj tego, co sprawia ci radość!
Gdy wędzarnia nabierze odpowiedniej temperatury, połóż przyprawione krewetki na ruszcie i umieść je na górze wędzarni. Trwa to 20-30 minut lub do momentu, aż zmienią kolor na różowy! Wyjmij z wędzarni i zacznij przygotowywać miskę!
Zacznij od umieszczenia warstwy sałaty na dnie miski, a następnie użyj dowolnych dodatków. Połóż krewetki na wierzchu miski Burrito i zakończ ranczem i wyciśnij limonkę! Zakopać!
Cieszyć się!
Przepis autorstwa: Cory Walby – Kuchnia testowa w sobotni wieczór