Smoked Prawn Burrito Bowl Recipe

Smoked Prawn Burrito Bowl Recipe



Every now and again, that craving hits for a killer bowl. Something a bit more healthy but with a smoked twist! Power up with this Smoked Prawn Burrito Bowl and get the best outta life!

Ingredients

Dla krewetek:

1 funt dużych krewetek - obierz ze skorupek i oczyść

1 łyżeczka oleju rzepakowego

2 łyżki ulubionego środka BBQ

1 Limonka – otarta skórka i sok z połowy

Na miskę Burrito:

Rozdrobniona sałata

brązowy ryż

Pomidory pokrojone w kostkę

kukurydza

Czarna fasola

Awokado

Sos ranczo

Kolendra

Ćwiartki limonki

Preparation

Zacznij od załadowania wędzarni Bradley krążkami piwa i podgrzania jej do 250 stopni°F (121.1°C). W tym czasie w misce wymieszaj wszystkie składniki na krewetki. Użyłem pikantnego BBQ Rub, ale użyj tego, co sprawia ci radość!

Gdy wędzarnia nabierze odpowiedniej temperatury, połóż przyprawione krewetki na ruszcie i umieść je na górze wędzarni. Trwa to 20-30 minut lub do momentu, aż zmienią kolor na różowy! Wyjmij z wędzarni i zacznij przygotowywać miskę!

Zacznij od umieszczenia warstwy sałaty na dnie miski, a następnie użyj dowolnych dodatków. Połóż krewetki na wierzchu miski Burrito i zakończ ranczem i wyciśnij limonkę! Zakopać!

Cieszyć się!

Przepis autorstwa: Cory Walby – Kuchnia testowa w sobotni wieczór