Wędzony Łosoś Przepis Mini Quiches
Połącz wędzonego na zimno łososia z kozim serem, koperkiem i szczypiorkiem, a otrzymasz wspaniałe kremowe nadzienie do quiches.
Ingredients
12 mini muszelek z ciasta
2 uncje łososia wędzonego na zimno
2 uncje sera koziego – pokruszonego
3 średnie jajka
⅔ Szklanka mleka
¼ łyżeczki soli koszernej
½ łyżeczki świeżego koperku, posiekanego
2-3 szczypiorek, posiekany
Preparation
Łososia pokroić na kawałki o wielkości ¼ cala.
Rozłóż kozi ser i łososia pomiędzy skorupkami ciasta.
Wymieszaj jajka, mleko, sól, koperek i szczypiorek, aż składniki będą dobrze wymieszane.
Wlać mieszaninę jajek do skorupek ciasta, wypełniając je do ¾ wysokości.
Piec przez 15 minut lub do momentu, aż środki się zetną. Przed podaniem odstaw quiche na 10 minut.