Alder Smoked Mussels Recipe

Olcha wędzona Małże Przepis



Rozkoszuj się pysznymi smakami idealnie gotowanych małży z pikantnym kopnięciem! Ten przepis, zwieńczony kuszącą mieszanką słodkiego sosu chili, proszku czosnkowego, czarnego pieprzu i płatkami z pietruszki, jest pewnym sposobem na zaimponować gości na następnym przyjęciu. Plus, aby uzyskać dodatkowy dymny smak, spróbuj go z wędzonym sosem Hickory Wattie!

Ingredients

Małże

Olej rzepakowy w sprayu

½ Łyżeczka słodkiego sosu chili

Czosnek w proszku

Czarny pieprz

Płatki pietruszki

Preparation

Małże gotuj na parze do momentu ich otwarcia, nie gotuj ich całkowicie.

Obierz małże i ponownie przełóż je na połówki muszli.

Używając oleju rzepakowego w sprayu, delikatnie spryskaj powierzchnię małży i rozprowadź pół łyżeczki sosu Sweet Chi Chilli, pokrywając wierzch małży.

Z wierzchu lekko posypujemy sproszkowanym czosnkiem, czarnym pieprzem i płatkami pietruszki.

Inny ulubiony: zamiast sosu Sweet Chi Chilli użyj wędzonego sosu hikorowego Wattie

Metoda palenia/gotowania:

Rozgrzej Bradleya do 120°C (250°F).

Używanie Bisquettes o smaku olchowym wędzić/gotować przez około 30 minut, sprawdzając, czy się nie rozgotowuje.