Olcha wędzona Małże Przepis
Rozkoszuj się pysznymi smakami idealnie gotowanych małży z pikantnym kopnięciem! Ten przepis, zwieńczony kuszącą mieszanką słodkiego sosu chili, proszku czosnkowego, czarnego pieprzu i płatkami z pietruszki, jest pewnym sposobem na zaimponować gości na następnym przyjęciu. Plus, aby uzyskać dodatkowy dymny smak, spróbuj go z wędzonym sosem Hickory Wattie!
Ingredients
Małże
Olej rzepakowy w sprayu
½ Łyżeczka słodkiego sosu chili
Czosnek w proszku
Czarny pieprz
Płatki pietruszki
Preparation
Małże gotuj na parze do momentu ich otwarcia, nie gotuj ich całkowicie.
Obierz małże i ponownie przełóż je na połówki muszli.
Używając oleju rzepakowego w sprayu, delikatnie spryskaj powierzchnię małży i rozprowadź pół łyżeczki sosu Sweet Chi Chilli, pokrywając wierzch małży.
Z wierzchu lekko posypujemy sproszkowanym czosnkiem, czarnym pieprzem i płatkami pietruszki.
Inny ulubiony: zamiast sosu Sweet Chi Chilli użyj wędzonego sosu hikorowego Wattie
Metoda palenia/gotowania:
Rozgrzej Bradleya do 120°C (250°F).
Używanie Bisquettes o smaku olchowym wędzić/gotować przez około 30 minut, sprawdzając, czy się nie rozgotowuje.