Dębowy wędzony Łosoś Przepis
Przygotuj się, aby zaimponować swoim gościom tym pysznym wędzonym przepisem na łososia! Soczysty filet z łososia jest doprawiony świeżym koperkiem, czarnym pieprzem i sokiem z cytryny, a następnie wędzony do perfekcji za pomocą bisquettów o smaku dębu w palacza Bradleya. Podawaj z gałązką koperków i plasterków cytrynowych na przepyszne danie.
Ingredients
5 kg filetu z łososia
1 Cytryna
45 ml (3 łyżki) świeżego koperku, posiekanego
Świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Preparation
Ułóż filet z łososia skórą do dołu na natłuszczonej wędzarni. Cytrynę przekrój na pół i wyciśnij sok z jednej połówki na filet z łososia. Posypać posiekanym koperkiem i pieprzem.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do około 105°C (220°F). Umieścić rybę w wędzarni Bradley i wędzić/gotować biszkietami o smaku dębowym przez około 40 do 60 minut.
Służyć:
Wyjmij rybę z wędzarni i udekoruj gałązką lub dwiema koperkiem i pozostałą pokrojoną w plasterki cytryną. Koperek możesz zastąpić natką pietruszki.