Cold Smoking Salmon Recipe

Zimno palenie Łosoś Przepis



Łosoś palenia na zimno jest zadaniem, które jest nie tylko proste, ale także aromatyczne. Ponieważ jesteśmy w sezonie, w którym dużo łososia spawnuje się, wydaje się słuszne, że łososia powinna istnieć przysmak.

Ingredients

1 funt łososia

1 łyżka płatków pieprzu

1 łyżka kopru włoskiego

1 łyżka koperku

½ łyżeczki soli i cukru

Preparation

W jednej misce wymieszaj ½ łyżeczki soli i cukru z innymi wybranymi przyprawami (1 łyżka płatków pieprzu, 1 łyżka kopru włoskiego, 1 łyżka koperku itp.).

Gdy skończysz peklować 1-funtowego łososia, otrzymasz gravlax, czyli grawerowany łosoś wypełniony przyprawami.

Aby uzyskać idealny stosunek smaku łososia do bisquette, wędź łososia przez 6 godzin. Zimny dym z bisquettes klonowymi. Temperatura jest zawsze poniżej 100ºF. (37,8ºC). Gdy już skończysz wędzić, możesz teraz cieszyć się pysznym smakiem łososia!

Przepis autorstwa: Łowienie ryb z wędką