Zimno palenie Łosoś Przepis
Łosoś palenia na zimno jest zadaniem, które jest nie tylko proste, ale także aromatyczne. Ponieważ jesteśmy w sezonie, w którym dużo łososia spawnuje się, wydaje się słuszne, że łososia powinna istnieć przysmak.
Ingredients
1 funt łososia
1 łyżka płatków pieprzu
1 łyżka kopru włoskiego
1 łyżka koperku
½ łyżeczki soli i cukru
Preparation
W jednej misce wymieszaj ½ łyżeczki soli i cukru z innymi wybranymi przyprawami (1 łyżka płatków pieprzu, 1 łyżka kopru włoskiego, 1 łyżka koperku itp.).
Gdy skończysz peklować 1-funtowego łososia, otrzymasz gravlax, czyli grawerowany łosoś wypełniony przyprawami.
Aby uzyskać idealny stosunek smaku łososia do bisquette, wędź łososia przez 6 godzin. Zimny dym z bisquettes klonowymi. Temperatura jest zawsze poniżej 100ºF. (37,8ºC). Gdy już skończysz wędzić, możesz teraz cieszyć się pysznym smakiem łososia!
Przepis autorstwa: Łowienie ryb z wędką