Hot Smoked Salmon Recipe

Wędzone na gorąco Łosoś Przepis



Łosoś wędzony na gorąco Rick's to uniwersalny przepis, który pozwala na kilka odmian. Po 4 godzinach wędzenia można posmarować rybę syropem klonowym i rumem. Możesz też przygotować polewę cukierkową z rumem, czerwonym winem i syropem klonowym.

Ingredients

Łosoś pokroić na porcje

1 litr (4 szklanki) wody

¼ szklanki soli marynowanej

1 łyżka brązowego cukru

4 ząbki czosnku pokrojone w plasterki

1 Średniej wielkości posiekana cebula

1 Wyciśnięta i pokrojona w ćwiartki cytryna

Dom Klubowy „Spicy Pepper Medley” lub „Tex-Mex”

Preparation

Solanka:

W misce z wodą wymieszaj/rozpuść sól marynowaną, brązowy cukier, czosnek, cebulę i cytrynę. Następnie wlej do dużej zamykanej torby do zamrażania. Dodaj porcje łososia do każdej torebki, zostawiając miejsce. Przechowywać w lodówce i pozostawić do zamarynowania na noc.

PALENIE:

Wyjąć porcje łososia z zalewy i (co ważne) opłukać w zimnej wodzie.

W przeciwnym razie Twoja wędzona ryba będzie smakować bardzo słono!

Ułóż filety na stojakach. Dopraw obficie „Spicy Pepper Medley” lub ulubioną przyprawą.

Umieść solone i przyprawione filety z łososia w wędzarni Bradley w temperaturze 65,6°C (150'F), aby wędzić przez 10-12 godzin.

Na początku palenia użyj 6-8 krążków z drewna olchowego.

Opcje:

Polewanie syropem klonowym po 4 godzinach palenia

Do polewy z syropu klonowego dodaj niewielką ilość rumu

Kandyzowany łosoś wędzony – Łososia pokroić na kawałki o szerokości 1 cala, zalać solanką jak powyżej, wędzić jak powyżej przez ~6 godzin, a następnie pod koniec gotowania kilka razy posmarować

Cukierkowa Glazura:

6 uncji rumu, 4 uncje czerwonego wina, 2 szklanki brązowego cukru, 1 szklanka syropu klonowego Niski ogień, aby rozpuścić cukry i zagęścić przez ~ 1 godz.