Wędzone na gorąco Łosoś Przepis
Łosoś wędzony na gorąco Rick's to uniwersalny przepis, który pozwala na kilka odmian. Po 4 godzinach wędzenia można posmarować rybę syropem klonowym i rumem. Możesz też przygotować polewę cukierkową z rumem, czerwonym winem i syropem klonowym.
Ingredients
Łosoś pokroić na porcje
1 litr (4 szklanki) wody
¼ szklanki soli marynowanej
1 łyżka brązowego cukru
4 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
1 Średniej wielkości posiekana cebula
1 Wyciśnięta i pokrojona w ćwiartki cytryna
Dom Klubowy „Spicy Pepper Medley” lub „Tex-Mex”
Preparation
Solanka:
W misce z wodą wymieszaj/rozpuść sól marynowaną, brązowy cukier, czosnek, cebulę i cytrynę. Następnie wlej do dużej zamykanej torby do zamrażania. Dodaj porcje łososia do każdej torebki, zostawiając miejsce. Przechowywać w lodówce i pozostawić do zamarynowania na noc.
PALENIE:
Wyjąć porcje łososia z zalewy i (co ważne) opłukać w zimnej wodzie.
W przeciwnym razie Twoja wędzona ryba będzie smakować bardzo słono!
Ułóż filety na stojakach. Dopraw obficie „Spicy Pepper Medley” lub ulubioną przyprawą.
Umieść solone i przyprawione filety z łososia w wędzarni Bradley w temperaturze 65,6°C (150'F), aby wędzić przez 10-12 godzin.
Na początku palenia użyj 6-8 krążków z drewna olchowego.
Opcje:
Polewanie syropem klonowym po 4 godzinach palenia
Do polewy z syropu klonowego dodaj niewielką ilość rumu
Kandyzowany łosoś wędzony – Łososia pokroić na kawałki o szerokości 1 cala, zalać solanką jak powyżej, wędzić jak powyżej przez ~6 godzin, a następnie pod koniec gotowania kilka razy posmarować
Cukierkowa Glazura:
6 uncji rumu, 4 uncje czerwonego wina, 2 szklanki brązowego cukru, 1 szklanka syropu klonowego Niski ogień, aby rozpuścić cukry i zagęścić przez ~ 1 godz.