Smoked Bacon Wrapped Shrimp Recipe

Wędzony Bekon owinięty krewetkami Przepis



Te soczyste krewetki owinięte chrupiącym boczkiem są przyjemnością na każdą okazję! Z nutą miodu, soku z limonki, proszku czosnkowego, soli morskiej i mielonego imbiru, te smaki sprawiają, że chcesz więcej. Zapal je w palaczu P10 Bradley przez 20 minut, a będziesz mieć pyszne danie, które jest idealne jako przystawka lub danie główne.

Ingredients

5-10 krewetek

½ funta cienko pokrojonego boczku

1 łyżeczka soli morskiej

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka mielonego imbiru

1 łyżeczka soku z limonki

1 łyżeczka miodu

    Użyte wyposażenie:

    P10 Bradley Palacz

    Składany stół Bradley Smoker

    Nieprzywierające maty silikonowe Bradley Smoker

    Narzędzia Bradleya Smokera

    Trio timesticków Thermoworks

    Thermoworks thermapen jeden

    Ustawienie palacza Bradley:

    Czas gotowania: 20 minut

    Temperatura: 320°F (160°C)

    Bisquettes: Piwo

    Czas palenia: 20 minut

    Preparation

    Ustaw wędzarnię Bradley na ustawienia wymienione powyżej.

    Połóż krewetki na ręczniku papierowym do wyschnięcia. Przed owinięciem ich boczkiem upewnij się, że nie są mokre. Usuń skorupy i ogony z krewetek, ponieważ nie będą one smakować zbyt dobrze.

    Do miski dodaj miód, sok z limonki i dodaj krewetki. Przed dodaniem przypraw dobrze wymieszaj krewetki z mieszanką. Teraz w innej misce dodaj czosnek w proszku, sól morską, mielony imbir i wrzuć krewetki, aby mieć pewność, że są pokryte przyprawą.

    Opcjonalnie: Jeśli chcesz, aby bekon był bardziej chrupiący, ugotuj go 5–10 minut przed owinięciem krewetek. Pilnuj, żeby boczek nie był zbyt chrupiący, bo będziesz musiał owinąć nim krewetki.

    Każdą krewetkę owiń połówką boczku i umieść na wykałaczce.

    Gotuj przez 10 minut, następnie przewróć krewetki na drugą stronę i smaż przez kolejne 10 minut. Krewetki są ugotowane, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 120°F (48.9°C).

    Wyjmij z wędzarki Bradley i ciesz się smakiem!

    Przepis autorstwa: Bryana Edwardsa — Moodie Smakosz Tulsa