Wędzony Candy z łososia Przepis
Rozkoszuj się wykwintnymi smakami łososia z niszczonym klonem tym kuszącym przepisem. Przygotuj kuszące wyleczenie soli koszernej i brązowego cukru, obficie posmaruj filet łososia i pozwól mu wyleczyć na kilka godzin. Następnie powoli palij go bisquettami klonowymi, szczotkując go syropem klonowym przez cały proces, aż osiągniesz doskonale soczyste i aromatyczne danie.
Ingredients
2 kg filetu z łososia
½ szklanki syropu klonowego
Na lekarstwo:
1 szklanka soli koszernej
1 szklanka brązowego cukru
Bisquettes o smaku Bradleya – klon
Preparation
Wymieszaj sól i brązowy cukier.
Łososia pokroić w grube 2-calowe plastry.
W pojemniku ułóż warstwę mieszanki soli i cukru.
Połóż łososia (skórą do góry) na mieszance soli i cukru, a następnie przykryj pozostałą mieszaniną soli i cukru.
Utwardzać przez 2-3 godziny.
Wyjąć z utwardzacza, opłukać i osuszyć.
Pozostawić do wyschnięcia w chłodnym miejscu na dwie godziny.
Podczas gdy wędzarnia nagrzewa się Maple Bisquettes do temperatury około 200°F, włóż łososia do wędzarni (aby temperatura stopniowo rosła).
Co godzinę smaruj łososia syropem klonowym.
Wędzić przez 4-5 godzin.
Wyjmij z wędzarni, posmaruj pozostałym syropem klonowym i ostudź.
Leny Clayton