Smoked salmon candy

Wędzony Candy z łososia Przepis



Rozkoszuj się wykwintnymi smakami łososia z niszczonym klonem tym kuszącym przepisem. Przygotuj kuszące wyleczenie soli koszernej i brązowego cukru, obficie posmaruj filet łososia i pozwól mu wyleczyć na kilka godzin. Następnie powoli palij go bisquettami klonowymi, szczotkując go syropem klonowym przez cały proces, aż osiągniesz doskonale soczyste i aromatyczne danie.

Ingredients

2 kg filetu z łososia

½ szklanki syropu klonowego

Na lekarstwo:

1 szklanka soli koszernej

1 szklanka brązowego cukru

Bisquettes o smaku Bradleya – klon

Preparation

Wymieszaj sól i brązowy cukier.

Łososia pokroić w grube 2-calowe plastry.

W pojemniku ułóż warstwę mieszanki soli i cukru.

Połóż łososia (skórą do góry) na mieszance soli i cukru, a następnie przykryj pozostałą mieszaniną soli i cukru.

Utwardzać przez 2-3 godziny.

Wyjąć z utwardzacza, opłukać i osuszyć.

Pozostawić do wyschnięcia w chłodnym miejscu na dwie godziny.

Podczas gdy wędzarnia nagrzewa się Maple Bisquettes do temperatury około 200°F, włóż łososia do wędzarni (aby temperatura stopniowo rosła).

Co godzinę smaruj łososia syropem klonowym.

Wędzić przez 4-5 godzin.

Wyjmij z wędzarni, posmaruj pozostałym syropem klonowym i ostudź.

Leny Clayton