Asian Tuna Salad

Azjatyckie wędzone Sałatka z tuńczyka Przepis



Chociaż tuńczyk może nie być pierwszym rodzajem ryb, które myślisz o paleniu, może to być pyszny sposób na przygotowanie tej smacznej ryby.

Ingredients

1 polędwica z tuńczyka białego

3 Cebule zielone - posiekane

1 papryka – posiekana (dla koloru użyłam papryki czerwonej, pomarańczowej i zielonej!)

1 Pomarańczowy - podzielony na segmenty

3 łyżki majonezu

1 łyżka sosu sojowego

2 łyżki sosu Sriracha

1 łyżeczka oleju sezamowego

½ łyżeczki sproszkowanego imbiru

Sok i skórka z 1 limonki

Do marynaty:

¼ Szklanka brązowego cukru

2 łyżki soli koszernej

2 łyżki sosu sojowego

2 szklanki wody

Bisquettes o smaku Bradleya – olcha

Preparation

Składniki na marynatę połączyć ze sobą aż do rozpuszczenia.

Polędwiczkę z tuńczyka pokroić na kawałki o szerokości 3 cali i marynować przez 30 minut.

Rozgrzej wędzarnię do 140°F.

Tuńczyk wędzony przez 1 godzinę z Bisquettesami z olchy.

Wyjąć z wędzarni i rozdrobnić tuńczyka na kawałki.

Połączyć razem tuńczyka, zieloną cebulę, paprykę, majonez i przyprawy.

Połącz z pomarańczowymi segmentami na końcu.

Leny Clayton