Azjatyckie wędzone Sałatka z tuńczyka Przepis
Chociaż tuńczyk może nie być pierwszym rodzajem ryb, które myślisz o paleniu, może to być pyszny sposób na przygotowanie tej smacznej ryby.
Ingredients
1 polędwica z tuńczyka białego
3 Cebule zielone - posiekane
1 papryka – posiekana (dla koloru użyłam papryki czerwonej, pomarańczowej i zielonej!)
1 Pomarańczowy - podzielony na segmenty
3 łyżki majonezu
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki sosu Sriracha
1 łyżeczka oleju sezamowego
½ łyżeczki sproszkowanego imbiru
Sok i skórka z 1 limonki
Do marynaty:
¼ Szklanka brązowego cukru
2 łyżki soli koszernej
2 łyżki sosu sojowego
2 szklanki wody
Bisquettes o smaku Bradleya – olcha
Preparation
Składniki na marynatę połączyć ze sobą aż do rozpuszczenia.
Polędwiczkę z tuńczyka pokroić na kawałki o szerokości 3 cali i marynować przez 30 minut.
Rozgrzej wędzarnię do 140°F.
Tuńczyk wędzony przez 1 godzinę z Bisquettesami z olchy.
Wyjąć z wędzarni i rozdrobnić tuńczyka na kawałki.
Połączyć razem tuńczyka, zieloną cebulę, paprykę, majonez i przyprawy.
Połącz z pomarańczowymi segmentami na końcu.
Leny Clayton