Wędzony Scallop Martini Przystawka
Przekąska, ale te wędzone przegrzebki można również przygotować jako danie Entrée poprzez zwiększenie liczby przegrzebków i serwacją z odpowiednim smażeniem warzyw i pilafem ryżowym.
Ingredients
Z16 Digby (dużej wielkości) przegrzebki, ok. 500 g (1 funt)
20 ml (4 łyżeczki) wódki
Do dekoracji gałązki świeżej pietruszki, jarmużu lub dużych zielonych oliwek
4 kieliszki do martini
Preparation
Przykryj dwa stojaki gazą.
Umyj przegrzebki i równomiernie rozłóż je na stojakach.
Umieść stojaki w najwyższych pozycjach wędzarni Bradley Smoker i używając biszkietów o smaku wiśniowym, uruchom generator dymu przy bardzo niskiej temperaturze 40°C (100°F) i utrzymuj ją na niskim poziomie przez 40 do 60 minut. Upewnij się, że górny otwór wentylacyjny jest otwarty przynajmniej do połowy.
Wyjmij z wędzarni Bradley.
Zakończ gotowanie przegrzebków w piekarniku z grillem przez około 5 minut, obracając je raz i gotując przez kolejne 5 minut.
Pozwól przegrzebkom ostygnąć.
Służyć:
Do każdego kieliszka do martini włóż 4 przegrzebki.
Skrop przegrzebki w każdej szklance 5 ml (1 łyżeczką) wódki.
Udekorować gałązką pietruszki, jarmużu lub dużymi zielonymi oliwkami według upodobań smakowych i podawać jako przystawkę.