Smoked Scallop Martini Appetizer

Wędzony Scallop Martini Przystawka



Przekąska, ale te wędzone przegrzebki można również przygotować jako danie Entrée poprzez zwiększenie liczby przegrzebków i serwacją z odpowiednim smażeniem warzyw i pilafem ryżowym.

Ingredients

Z16 Digby (dużej wielkości) przegrzebki, ok. 500 g (1 funt)

20 ml (4 łyżeczki) wódki

Do dekoracji gałązki świeżej pietruszki, jarmużu lub dużych zielonych oliwek

4 kieliszki do martini

Preparation

Przykryj dwa stojaki gazą.

Umyj przegrzebki i równomiernie rozłóż je na stojakach.

Umieść stojaki w najwyższych pozycjach wędzarni Bradley Smoker i używając biszkietów o smaku wiśniowym, uruchom generator dymu przy bardzo niskiej temperaturze 40°C (100°F) i utrzymuj ją na niskim poziomie przez 40 do 60 minut. Upewnij się, że górny otwór wentylacyjny jest otwarty przynajmniej do połowy.

Wyjmij z wędzarni Bradley.

Zakończ gotowanie przegrzebków w piekarniku z grillem przez około 5 minut, obracając je raz i gotując przez kolejne 5 minut.

Pozwól przegrzebkom ostygnąć.

Służyć:

Do każdego kieliszka do martini włóż 4 przegrzebki.

Skrop przegrzebki w każdej szklance 5 ml (1 łyżeczką) wódki.

Udekorować gałązką pietruszki, jarmużu lub dużymi zielonymi oliwkami według upodobań smakowych i podawać jako przystawkę.