Prosty wędzony na zimno Łosoś Przepis
Ok, przyznaję. Whitetailfan nie ma pojęcia, jak powinien smakować dobry wędzony łosoś. Dorastałem z krów i świni, a niektóre inne zwierzęta nigdy nie jedliśmy, ale tutaj, w południowej Albercie, nie było „przydatnego” łososia, więc niewiele zjadłem. Ale i tak spróbowałem i jestem z tego trochę dumny - tj. Dobrze dla mnie smakuje, więc oto, co zrobiłem.
Ingredients
2 mrożone „filety z dzikiego łososia atlantyckiego” o wadze około 1 kg każdy ½ funt (produkt z Chin)
2 łyżeczki Tenderquik na filet
Dodatkowe przyprawy – dodaj według własnego gustu:
Czosnek w proszku
Proszek cebulowy
Sól przyprawowa
Pietruszka dla koloru
Pieprz cytrynowy – ten przedmiot jest dodatkowym składnikiem sugerowanym i używanym przez Crazy Canucka. Nie jest częścią oryginalnej receptury Whitetailfan.
Preparation
Nałóż Tenderquik na mięso łososia
Po 12 godzinach zmyj Tenderquik z łososia (odśwież go)
Pozostaw do wyschnięcia w lodówce – od 4 do 6 godzin, aż ryba będzie lepka w dotyku.
Zimne wędzenie z klonem przez 2 godziny. Temperatura zawsze była poniżej 100°F.
Włożyć ponownie do lodówki na 24 godziny