Simple Cold Smoked Salmon Recipe

Prosty wędzony na zimno Łosoś Przepis



Ok, przyznaję. Whitetailfan nie ma pojęcia, jak powinien smakować dobry wędzony łosoś. Dorastałem z krów i świni, a niektóre inne zwierzęta nigdy nie jedliśmy, ale tutaj, w południowej Albercie, nie było „przydatnego” łososia, więc niewiele zjadłem. Ale i tak spróbowałem i jestem z tego trochę dumny - tj. Dobrze dla mnie smakuje, więc oto, co zrobiłem.

Ingredients

2 mrożone „filety z dzikiego łososia atlantyckiego” o wadze około 1 kg każdy ½ funt (produkt z Chin)

2 łyżeczki Tenderquik na filet

Dodatkowe przyprawy – dodaj według własnego gustu:

Czosnek w proszku

Proszek cebulowy

Sól przyprawowa

Pietruszka dla koloru

Pieprz cytrynowy – ten przedmiot jest dodatkowym składnikiem sugerowanym i używanym przez Crazy Canucka. Nie jest częścią oryginalnej receptury Whitetailfan.

Preparation

Nałóż Tenderquik na mięso łososia

Po 12 godzinach zmyj Tenderquik z łososia (odśwież go)

Pozostaw do wyschnięcia w lodówce – od 4 do 6 godzin, aż ryba będzie lepka w dotyku.

Zimne wędzenie z klonem przez 2 godziny. Temperatura zawsze była poniżej 100°F.

Włożyć ponownie do lodówki na 24 godziny