Roast Salmon Dinner

Wędzony Pieczeń łosoś Przepis na obiad



Czas na przepyszną wędzoną kolację z pieczonego łososia. Te delikatne filety z łososia są fachowo gotowane, co powoduje aromatyczne danie z doskonałą równowagą dymowania i łuszczącej się konsystencji.

Ingredients

1 kg (2 funty) filetów z łososia wiosennego lub steków z łososia

6 ząbków zmiażdżonego czosnku

125 ml (4 uncje) drobno posiekanego świeżego korzenia imbiru

175 ml (6 uncji) roztopionego masła

Przyprawa (lub cytryna) pieprzem

Sól

W małej szklanej misce wymieszaj masło, czosnek i imbir. Ułóż łososia (filety skórą do dołu) na natłuszczonych stojakach Bradley Smoker. Posmaruj równomiernie roztopionym masłem i składnikami wierzch łososia. Łososia posypać solą i pieprzem do smaku.

Metoda palenia:

Umieść ruszty z łososiem w wędzarni Bradley z lekko otwartą przepustnicą. Używając biszkietów smakowych Special Blend w generatorze dymu i podgrzewając od średniej do wysokiej temperatury od 90°C do 105°C (200°F do 220°F), ten obiad powinien być gotowy w ciągu około 1 do 1,5 godziny.

Służyć:

Podawać z sałatką i domową salsą z mango. Wymieszaj razem 2 obrane i posiekane mango, 1 pestkę i drobno posiekaną słodką czerwoną papryczkę jalapeño, 2 cienko pokrojone zielone cebule, sok i drobno posiekaną skórkę z 2 limonek, odrobinę oliwy z oliwek oraz sól i pieprz do smaku. To wspaniała letnia kolacja na zachodnim wybrzeżu.

Preparation