Tangerine i Hoisin wędzone Tilapia
Tilapia nie jest jedną z najbardziej smakowych ryb na rynku. Dlatego prosi o pikantną marynatę.
Połącz sos hoisin i mandarynkę, a dodasz warstwy smaku do tego przepisu. Możesz użyć soku pomarańczowego, aby zastąpić mandarynki.
Ingredients
1 szklanka soku z mandarynek (sok pomarańczowy też dobrze się sprawdza)
½ szklanki sosu Hoisin
1 łyżka sosu Sriracha
2 łyżeczki soli
4 filety z tilapii
Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka olchy, jabłka lub pacyfiku
Preparation
Przygotuj marynatę, mieszając sok z mandarynki, sos hoisin, Srirachę i sól, aż hoisin się rozpuści i dobrze wymiesza.
W dużej misce zanurz filety z tilapii w marynacie. Obróć rybę tak, aby była całkowicie nią pokryta. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na około 2 godziny.
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych herbatników Bradley Flavour Bisquettes (olcha, jabłko i mieszanka Pacyfiku, wszystkie sprawdzają się dobrze).
Wyjmij filety z tilapii z marynaty i umieść je na stojaku wędzarniczym, a następnie włóż stojak do wędzarni Bradley Smoker. Wędź rybę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 50°F (lub około 2 godzin).
Przepis autorstwa: Steve Cylka