Tangerine Hoisin Smoked Tilapia

Tangerine i Hoisin wędzone Tilapia



Tilapia nie jest jedną z najbardziej smakowych ryb na rynku. Dlatego prosi o pikantną marynatę.

Połącz sos hoisin i mandarynkę, a dodasz warstwy smaku do tego przepisu. Możesz użyć soku pomarańczowego, aby zastąpić mandarynki.

Ingredients

1 szklanka soku z mandarynek (sok pomarańczowy też dobrze się sprawdza)

½ szklanki sosu Hoisin

1 łyżka sosu Sriracha

2 łyżeczki soli

4 filety z tilapii

Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka olchy, jabłka lub pacyfiku

Preparation

Przygotuj marynatę, mieszając sok z mandarynki, sos hoisin, Srirachę i sól, aż hoisin się rozpuści i dobrze wymiesza.

W dużej misce zanurz filety z tilapii w marynacie. Obróć rybę tak, aby była całkowicie nią pokryta. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na około 2 godziny.

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych herbatników Bradley Flavour Bisquettes (olcha, jabłko i mieszanka Pacyfiku, wszystkie sprawdzają się dobrze).

Wyjmij filety z tilapii z marynaty i umieść je na stojaku wędzarniczym, a następnie włóż stojak do wędzarni Bradley Smoker. Wędź rybę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 50°F (lub około 2 godzin).

Przepis autorstwa: Steve Cylka