Wild Cherry Hot Smoked Salmon

Dzika Wiśnia Gorący wędzony łosoś



Wiśnie i gorący sos pasują do siebie, że jestem zaskoczony, że nie robiłem tego wcześniej! Ta marynata/sos/glazura ma prawie wszystko, czego potrzebujesz do doskonałości smaku! Dodaj pocałunek dymu i jest idealny na letnią rutynę!

Ingredients

1 Filet z łososia – najlepiej dzikiego, nie hodowlanego – ze skórą

¼ szklanki brązowego cukru

2 łyżeczki sosu sojowego

2 łyżeczki syropu klonowego

2 łyżki ostrego sosu

1 łyżeczka musztardy ziarnistej

½ łyżeczki suszonego koperku

½ szklanki posiekanych świeżych wiśni

Preparation

Zacznij od dodania wszystkich składników do miski i dobrze wymieszaj. Możesz rozgnieść wiśnie łyżką, aby puściły więcej soku. Do niereaktywnego naczynia wlać połowę mieszanki. Dodaj łososia, skórą do góry, tak aby marynata dotykała całego mięsa. Przykryj folią spożywczą i pozostaw do marynowania na od godziny do 4.

Kiedy marynata będzie już gotowa, wyjmij łososia i umieść go na drucianej kratce wędzarni Bradley Smoker. Rozgrzej wędzarnię Bradley z krążkami jabłek do temperatury 250°F (65,6°C). Gdy wędzarnia osiągnie odpowiednią temperaturę, włóż łososia i pozostaw do wędzenia na 45 minut do godziny. Będziesz wiedział, że to koniec, gdy miąższ łatwo się łuszczy.

Za pomocą pędzla delikatnie posmaruj łososia zarezerwowaną marynatą. Podawać na ciepło!

Cieszyć się!

Przepis autorstwa Cory'ego Walby'ego