Ginger Garlic Roast Smoked Salmon

Wędzony pieczeń czosnku Łosoś



Podawaj przepis na łososia z imbirowego czosnku z sałatką i domową salsą mango.

Wymieszaj 2 obrane i posiekane mango, zaszczepiłem i drobno posiekałem słodką czerwoną i jalapeno pieprzu, 2 cienko pokrojoną zieloną cebulę, sok i drobno rozdrobnioną skórkę o 2 limonkach, odrobinę oliwy z oliwek i soli i pieprzu do smaku. To cudowna obiad z zachodniego wybrzeża.

Ingredients

1 kg (2 funty) filetów z łososia wiosennego lub steków z łososia

6 ząbków zmiażdżonego czosnku

125 ml (4 uncje) drobno posiekanego świeżego korzenia imbiru

175 ml (6 uncji) roztopionego masła

Przyprawa (lub cytryna) pieprzem

Sól

Preparation

W małej szklanej misce wymieszaj masło, czosnek i imbir.

Ułóż łososia (filety skórą do dołu) na natłuszczonych stojakach Bradley Smoker.

Posmaruj równomiernie roztopionym masłem i składnikami wierzch łososia.

Łososia posypać solą i pieprzem do smaku.

Metoda palenia:

Umieść ruszty z łososiem w wędzarni Bradley z lekko otwartą przepustnicą.

Używanie biszkietów smakowych Special Blend w generatorze dymu i podgrzewaniu od średniej do wysokiej temperatury od 90°C do 105°C (200°F do 220°F).

Ten obiad powinien być gotowy za około 1 do 1-1/2 godziny.