Wędzony Krewetki Tandoori Kanapki
Istnieje wiele sposobów przygotowania puszek z krewetek. Większość z nich obejmuje tosty, plastry ogórka lub chleb, z warstwą pasty z krewetkami lub posiekanym rozłożonym krewetkami. Ten przepis nie jest tak różny, ponieważ jest podawany na plasterkach ogórka. Jednak to, co czyni go wyjątkowym, jest to, że krewetki zostały najpierw wędzone, używając łagodnego drewna, takiego jak jabłko, Alder lub Pacific Blend.
Ingredients
16 Świeże krewetki, obrane i oczyszczone
¼ szklanki pasty tandoori
1 ogórek angielski
8 pomidorków winogronowych przekrojonych wzdłuż na połówki
½ szklanki serka śmietankowego, miękkiego
Bisquettes o smaku Bradleya – mieszanka olchy, jabłka lub pacyfiku
Preparation
W dużej misce wymieszaj krewetki z pastą tandoori. Połóż krewetki na stojakach wędzarniczych.
Ustaw wędzarnię na 225°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour (Alder, Apple i Pacific Blend sprawdzają się świetnie).
Wędzić krewetki, aż zmienią kolor na różowy. Może to zająć 30–45 minut. Schłodź krewetki w lodówce.
Ogórek angielski pokroić w krążki o średnicy ½ cala. Zrób 16 krążków ogórka.
Złóż kanapki, nakładając odrobinę serka śmietankowego na okrągły ogórek.
Na wierzch ułóż połówkę pomidorka winogronowego i wędzoną krewetkę. Zrób to z pozostałymi ogórkami. Podawać od razu lub włożyć do lodówki i podawać później.
Przepis autorstwa: Steve Cylka