Jak zrobić wędzone Pstrąg
Łatwy wędzony przepis na pstrąga na wspaniały lunch lub kolacja z rodziną i przyjaciółmi.
Ingredients
8 filetów z pstrąga tęczowego
1 galon wody
½ szklanki brązowego cukru
¼ szklanki soli
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka czarnego pieprzu
Preparation
Oczyść i motyl rybę.
Aby przygotować solankę, połącz wodę, brązowy cukier, sól, sos sojowy i czarny pieprz i mieszaj, aż wszystko się rozpuści. Do solanki dodać pstrąga i odstawić do lodówki na 60 minut.
Rozgrzej wędzarnię do 107°C.
Wyjąć rybę z solanki i osuszyć. Wędziłem rybę przez 1 1/2 do 2 godzin. Do tego przepisu możesz użyć biszkoptów wiśniowych. Podawać na gorąco lub na zimno.