How To Make Smoked Trout

Jak zrobić wędzone Pstrąg



Łatwy wędzony przepis na pstrąga na wspaniały lunch lub kolacja z rodziną i przyjaciółmi.

Ingredients

8 filetów z pstrąga tęczowego

1 galon wody

½ szklanki brązowego cukru

¼ szklanki soli

2 łyżki sosu sojowego

1 łyżka czarnego pieprzu

Preparation

Oczyść i motyl rybę.

Aby przygotować solankę, połącz wodę, brązowy cukier, sól, sos sojowy i czarny pieprz i mieszaj, aż wszystko się rozpuści. Do solanki dodać pstrąga i odstawić do lodówki na 60 minut.

Rozgrzej wędzarnię do 107°C.

Wyjąć rybę z solanki i osuszyć. Wędziłem rybę przez 1 1/2 do 2 godzin. Do tego przepisu możesz użyć biszkoptów wiśniowych. Podawać na gorąco lub na zimno.