How to Make Smoked Scallops

How to make smoked scallops



In this video, Joe smokes some sea scallops, the adductor muscle of this type of shellfish.

Ingredients

Mrożone przegrzebki

Do solanki:

60 gramów soli

1 litr wody

Na sos:

Masło

Czosnek

Preparation

W pojemniku dodaj 60 gramów soli do 1 litra wody.

Przenieś mieszaninę soli i wody do większej miski i dodaj zamrożone przegrzebki.

Rozgrzej wędzarnię Bradley przez 1 godzinę i 40 minut w temperaturze 64 F (18 C). *Upewnij się, że wędzarnia pali tylko dym, bez ogrzewania*

Połóż przegrzebki na stojaku i wsuń je do wędzarni Bradley.

Po 45 minutach wyjmij przegrzebki z wędzarni i osusz je. Następnie wlej trochę oleju na patelnię i gdy olej będzie wystarczająco gorący, dodaj przegrzebki.

Pamiętaj, aby obrócić przegrzebki, gdy zobaczysz, że spód przegrzebków robi się nieco brązowy.

Gdy przegrzebki z obu stron staną się złotobrązowe, wyjmij je i połóż na talerzu.

Aby przygotować sos czosnkowo-maślany, rozpuść kostkę masła na patelni, rozgnieć czosnek i włóż go do roztopionego masła na patelni.

Skrop połówką cytryny przegrzebki i dodaj sos czosnkowo-maślany. Smacznego!

Przepis autorstwa: Palę z Joe