How To Make Smoked Lobster Tails

Jak zrobić wędzone Ogony homara



Te wędzone ogony homara pokryte masłem będą miały słodki i smokowy smak twoich ust!

Ingredients

2 ogony homara

8 łyżek masła

2 łyżki świeżej posiekanej natki pietruszki

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżeczka papryki

¼ łyżeczki soli czosnkowej

¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Preparation

Przede wszystkim przygotuj homara, odcinając nożyczkami kuchennymi środek twardej skorupy w kierunku ogona. Delikatnie oddziel mięso palcami od muszli, trzymając je u nasady ogona. Podnieś mięso tak, aby spoczęło na wierzchu rozłupanej skorupy. Zrób nacięcie w środku mięsa.

Na małej patelni rozpuść masło. Na patelnię dodać natkę pietruszki, sok z cytryny, paprykę, sól czosnkową i pieprz, wszystko wymieszać.

Wlać około 1 łyżkę stołową tej mieszanki na każdy ogon homara. Pozostałą mieszaninę masła trzymaj w cieple.

Rozgrzej wędzarnię do 149°C. Wędź ogony homara przez około 15-20 minut lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 54°C. Do tego przepisu możesz użyć biszkoptów pekan.

Wyjmij je z wędzarni i podawaj z masłem.