How To Make Smoked Garlic Salmon Recipe

Jak zrobić wędzone Łosoś czosnku



Delikatny łosoś szczotkowany niesamowitą mieszanką czosnku! Ten wędzony łosoś czosnkowy stanie się twoją nową obsesją!

Ingredients

 Łosoś:

2 do 3 funtów filetu z łososia

½ łyżki posiekanej natki pietruszki

2 łyżki mielonego czosnku

¼ szklanki oliwy z oliwek

Do wcierania:

1 łyżka mielonego czarnego pieprzu

1 szklanka brązowego cukru

½ szklanki soli koszernej

Preparation

Weź blachę do pieczenia i przykryj ją papierem pergaminowym, aby ułatwić czyszczenie. Połóż na nim łososia, skórą do dołu. W małej misce dodaj czarny pieprz, brązowy cukier i sól, wszystko wymieszaj. Dopraw rybę tą mieszanką.

Weź kolejną małą miskę i dodaj oliwę z oliwek, pietruszkę i czosnek.

Rozgrzej wędzarnię do 82°C przez 15 minut.

Za pomocą pędzla dodaj mieszankę czosnkową do łososia i zanieś do wędzarni. Część mieszanki zachowaj na koniec.

Wędź, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 140°F (60°C) – około 3 do 4 godzin. Do tego przepisu możesz użyć biszkoptów orzechowych.

Wyjmij go z wędzarni i posmaruj resztą mieszanki czosnkowej. Można podawać z kawałkami cytryny.