Grilled Steelhead Trout with Creamy Dijon Dill Garlic Sauce

Grillowany Steelhead Pstrąg z kremowym sosem czosnkowym DILL



Dowiedz się, jak zrobić cedrowy pstrąg stalowy z kremowym sosem czosnkowym DILL DIJON DIJON.

Ingredients

1 funt Steelhead (lub łososia)

1 deska cedrowa

2 szczypty soli koszernej

2 szczypty czarnego pieprzu

2 szczypty świeżego koperku

1 Przyprawa uniwersalna

    Sos Koperkowy:

     1 łyżka niesolonego masła

    1 szklanka bulionu z kurczaka

    3 posiekane ząbki czosnku

    ¾ szklanka gęstej śmietanki

    1 łyżka świeżego posiekanego koperku

    1 ½ łyżka musztardy Dijon

    Preparation

    Zacznij od namoczenia deski cedrowej w wodzie na co najmniej 1 godzinę. Następnie przygotuj ogień i zwęgluj jedną stronę deski cedrowej.

    Podczas zwęglenia dopraw pstrąga solą, pieprzem i potrząśnij pyłem Dom.

    Następnie odwróć deskę i połóż na niej filety skórą do dołu i smaż, aż mięso będzie gotowe lub mięso ryby będzie się łuszczyć.

    Aby przygotować sos, rozgrzej holenderski piekarnik lub patelnię do smażenia na średnim ogniu i dodaj masło. Gdy masło się rozpuści, dodaj czosnek i smaż, aż uzyska jasnobrązowy kolor. Następnie dodać bulion z kurczaka, odszklić i zredukować o połowę. Następnie dodaj śmietanę, koperek i musztardę i mieszaj, aż masa będzie gładka i ciepła.

    Nakładać na talerz, polewając sosem dno talerza i układając rybę na wierzchu sosu.

    Przepis: Jacob Parmentier.