Grillowany Steelhead Pstrąg z kremowym sosem czosnkowym DILL
Dowiedz się, jak zrobić cedrowy pstrąg stalowy z kremowym sosem czosnkowym DILL DIJON DIJON.
Ingredients
1 funt Steelhead (lub łososia)
1 deska cedrowa
2 szczypty soli koszernej
2 szczypty czarnego pieprzu
2 szczypty świeżego koperku
1 Przyprawa uniwersalna
Sos Koperkowy:
1 łyżka niesolonego masła
1 szklanka bulionu z kurczaka
3 posiekane ząbki czosnku
¾ szklanka gęstej śmietanki
1 łyżka świeżego posiekanego koperku
1 ½ łyżka musztardy Dijon
Preparation
Zacznij od namoczenia deski cedrowej w wodzie na co najmniej 1 godzinę. Następnie przygotuj ogień i zwęgluj jedną stronę deski cedrowej.
Podczas zwęglenia dopraw pstrąga solą, pieprzem i potrząśnij pyłem Dom.
Następnie odwróć deskę i połóż na niej filety skórą do dołu i smaż, aż mięso będzie gotowe lub mięso ryby będzie się łuszczyć.
Aby przygotować sos, rozgrzej holenderski piekarnik lub patelnię do smażenia na średnim ogniu i dodaj masło. Gdy masło się rozpuści, dodaj czosnek i smaż, aż uzyska jasnobrązowy kolor. Następnie dodać bulion z kurczaka, odszklić i zredukować o połowę. Następnie dodaj śmietanę, koperek i musztardę i mieszaj, aż masa będzie gładka i ciepła.
Nakładać na talerz, polewając sosem dno talerza i układając rybę na wierzchu sosu.
Przepis: Jacob Parmentier.