Wygładzony gorący Scallops & Mango Salsa
Ten charakterystyczny przepis został wykonany przez Stevena Raichlena we współpracy z Bradleyem Smokerem. Sprawdź nowy program telewizyjny Project Smoke! Ten wspaniały program nauczy Cię wszelkiego rodzaju wskazówek i wskazówek na temat palenia jedzenia, przepisów i wielu więcej!
Ingredients
Do salsy:
1-1/2 łyżki świeżego soku z limonki
2 łyżeczki brązowego cukru
1-1/2 szklanki pokrojonego w kostkę dojrzałego mango
1 mały ogórek, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w 1/2-calową kostkę
1-1/2 łyżki drobno pokrojonej czerwonej cebuli
1/4 do 1/2 habanero lub Scotch Bonnet Chile, pozbawione nasion i posiekane
1-1/2 łyżeczki drobno posiekanego kandyzowanego imbiru
1 łyżka posiekanej świeżej mięty
Na przegrzebki:
2 funty dużych przegrzebków morskich, najlepiej pakowanych na sucho
Sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Preparation
Zrób salsę:
Połącz sok z limonki i cukier w misce i ubijaj, aż cukier się rozpuści.
Dodać pozostałe składniki salsy i delikatnie wymieszać.
Przełożyć do atrakcyjnej miski do serwowania. (Podawać w ciągu kilku godzin od przygotowania.)
Przygotuj przegrzebki:
Skonfiguruj wędzarnię Bradley Digital Smoker zgodnie z instrukcjami producenta, dodając w razie potrzeby Bradley Bisquettes.
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 225 stopni.
Z boku każdego przegrzebka znajduje się białawy mięsień w kształcie półksiężyca.
Zdejmij i wyrzuć (jest twardszy niż reszta przegrzebka).
Ułóż przegrzebki na ruszcie(ach) i lekko posyp solą i pieprzem.
Umieścić w wędzarni.
Wędź przegrzebki, aż lekko zbrązowieją od dymu i staną się półprzezroczyste, około 20 minut. (Nie przegotuj.)
Ułóż przegrzebki na półmisku lub talerzach i podawaj z salsą z mango.