Smoked scallops by Steven Raichlen

Wygładzony gorący Scallops & Mango Salsa



Ten charakterystyczny przepis został wykonany przez Stevena Raichlena we współpracy z Bradleyem Smokerem. Sprawdź nowy program telewizyjny Project Smoke! Ten wspaniały program nauczy Cię wszelkiego rodzaju wskazówek i wskazówek na temat palenia jedzenia, przepisów i wielu więcej!

Ingredients

Do salsy:

1-1/2 łyżki świeżego soku z limonki

2 łyżeczki brązowego cukru

1-1/2 szklanki pokrojonego w kostkę dojrzałego mango

1 mały ogórek, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w 1/2-calową kostkę

1-1/2 łyżki drobno pokrojonej czerwonej cebuli

1/4 do 1/2 habanero lub Scotch Bonnet Chile, pozbawione nasion i posiekane

1-1/2 łyżeczki drobno posiekanego kandyzowanego imbiru

1 łyżka posiekanej świeżej mięty

Na przegrzebki:

2 funty dużych przegrzebków morskich, najlepiej pakowanych na sucho

Sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

Preparation

Zrób salsę:

Połącz sok z limonki i cukier w misce i ubijaj, aż cukier się rozpuści.

Dodać pozostałe składniki salsy i delikatnie wymieszać.

Przełożyć do atrakcyjnej miski do serwowania. (Podawać w ciągu kilku godzin od przygotowania.)

Przygotuj przegrzebki:

Skonfiguruj wędzarnię Bradley Digital Smoker zgodnie z instrukcjami producenta, dodając w razie potrzeby Bradley Bisquettes.

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 225 stopni.

Z boku każdego przegrzebka znajduje się białawy mięsień w kształcie półksiężyca.

Zdejmij i wyrzuć (jest twardszy niż reszta przegrzebka).

Ułóż przegrzebki na ruszcie(ach) i lekko posyp solą i pieprzem.

Umieścić w wędzarni.

Wędź przegrzebki, aż lekko zbrązowieją od dymu i staną się półprzezroczyste, około 20 minut. (Nie przegotuj.)

Ułóż przegrzebki na półmisku lub talerzach i podawaj z salsą z mango.