Wędzony Ciasta z tuńczyka
Te wędzone ciasta z tuńczyka robią lekki lunch lub kolację. Ale możesz również służyć im jako przystawki dzieci pokochają to!
Ingredients
1 polędwiczka z tuńczyka białego
Na ciasta z tuńczykiem:
1 szklanka bułki tartej
2 łodygi selera, posiekane
1 cebula, posiekana
1 Czerwona papryka, posiekana
5-6 posiekanych zielonych cebul
1 łyżka Srirachy
1 jajko
¼ szklanki majonezu
Sok i skórka z 1 limonki
1 łyżeczka sosu sojowego
2 łyżki oliwy z oliwek (do smażenia)
Bisquettes o smaku Bradleya – olcha
Do marynaty:
3 łyżki brązowego cukru
1 łyżka soli koszernej
1 łyżka sosu sojowego
1 szklanka wody
Preparation
Składniki na marynatę połączyć ze sobą aż do rozpuszczenia.
Polędwiczkę z tuńczyka pokroić na kawałki o szerokości 3 cali i marynować przez 30 minut.
Rozgrzej wędzarnię do 140°F.
Wędzić tuńczyka przez 1 godzinę w olchowych bisquettesach.
Wyjmij tuńczyka z wędzarni i rozdrobnij go widelcem.
Wszystkie składniki mieszamy aż do dokładnego połączenia.
Wciśnij ręcznie w paszteciki. Jeśli paszteciki są zbyt suche i nie sklejają się dobrze, dodaj więcej majonezu. Jeśli są zbyt lepkie, dodaj więcej bułki tartej.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu i dodaj placki z tuńczyka.
Smaż około 4 minut z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.
Przepis: Lena Clayton