Smoked Tuna Cakes

Wędzony Ciasta z tuńczyka



Te wędzone ciasta z tuńczyka robią lekki lunch lub kolację. Ale możesz również służyć im jako przystawki dzieci pokochają to!

Ingredients

1 polędwiczka z tuńczyka białego

Na ciasta z tuńczykiem:

1 szklanka bułki tartej

2 łodygi selera, posiekane

1 cebula, posiekana

1 Czerwona papryka, posiekana

5-6 posiekanych zielonych cebul

1 łyżka Srirachy

1 jajko

¼ szklanki majonezu

Sok i skórka z 1 limonki

1 łyżeczka sosu sojowego

2 łyżki oliwy z oliwek (do smażenia)

Bisquettes o smaku Bradleya – olcha

Do marynaty:

3 łyżki brązowego cukru

1 łyżka soli koszernej

1 łyżka sosu sojowego

1 szklanka wody

Preparation

Składniki na marynatę połączyć ze sobą aż do rozpuszczenia.

Polędwiczkę z tuńczyka pokroić na kawałki o szerokości 3 cali i marynować przez 30 minut.

Rozgrzej wędzarnię do 140°F.

Wędzić tuńczyka przez 1 godzinę w olchowych bisquettesach.

Wyjmij tuńczyka z wędzarni i rozdrobnij go widelcem.

Wszystkie składniki mieszamy aż do dokładnego połączenia.

Wciśnij ręcznie w paszteciki. Jeśli paszteciki są zbyt suche i nie sklejają się dobrze, dodaj więcej majonezu. Jeśli są zbyt lepkie, dodaj więcej bułki tartej.

Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu i dodaj placki z tuńczyka.

Smaż około 4 minut z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.

Przepis: Lena Clayton