Wędzony Czosnek
Jem dużo czosnku, a jednym z moich ulubionych sposobów przygotowania czosnku jest pieczenie go. Ale kiedy chcę podać danie takie jak tłuczone ziemniaki lub mój ulubiony przepis na zupę, trochę dodatkowy czynnik mniam dodaj wędzony czosnek.
Ingredients
Ząbki czosnku
½ łyżeczki oliwy z oliwek na każdy ząbek
¼ łyżeczki soli morskiej na każdy ząbek
Odetnij około ¼ cala każdej główki goździka, skrop oliwą z oliwek i dodaj sól.
Preparation
Gorący dym:
Włóż je do foliowego pojemnika, a następnie do wędzarni.
Zimny dym:
Odetnij około ¼ cala z każdej główki goździka.
Weź wycięte blaty, zrób kieszonkę z folii, wlej do nich odrobinę oliwy z oliwek i włóż całość do wędzarni.