Smoked Pickled Eggs

Wędzony Marynowane jaja

Dan Shahin

Wędzona wersja klasycznego przepisu...

Ingredients

500ml octu marynującego

100 g cukru

2 liście laurowe

1 łyżka ziaren czarnego pieprzu

1 łyżka nasion kolendry

6 dużych jaj

Opcjonalny:

płatki chili

nasiona gorczycy

nasiona kopru włoskiego (lub... burak do zabarwienia jajek na różowo)

Preparation

Metoda:

W dużym garnku zagotuj wodę i delikatnie włóż 6 jajek do wrzącej wody łyżką cedzakową. Ustaw minutnik na 10 minut, aby jajka ugotować na twardo, a następnie zdejmij z ognia.

Umieść jajka w łaźni lodowej lub polej je zimną wodą z kranu, aż całkowicie ostygną.

Połóż jajka na stojaku i przygotuj wędzarnię do wędzenia na zimno. Możesz użyć dowolnego smaku, ale my użyliśmy Pecan Bisquettes. Wędzić przez 3-4 godziny.

Podczas gdy jajka się wędzą, wymieszaj wszystkie pozostałe składniki w garnku i podgrzewaj, aż cukier całkowicie się rozpuści. Pozwól ostygnąć.

Sterylizuj słoik w ramach przygotowań do marynowania.

Kiedy jajka się zaczną dymić, włóż je do słoika z solanką. Pozwól im kisić przez co najmniej dwa tygodnie przed jedzeniem. Jeśli zamykasz słoiki, zrób to teraz. Wiedzieliśmy, że nasze nie wytrzymają tak długo, więc po prostu umieściliśmy je w dużym szklanym słoju w lodówce.

Pikan
 Drewno

Bisquettes Pecan dla palaczy Bradley

Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now