sliced banana bread

Wędzony Bananowy chleb Z posiekanym pekanami i przepisami na chipsy czekoladowe



Zdrowe, pyszne, szybkie i łatwe do wykonania. Ten przepis daje wspaniałą okazję do korzystania z tych dojrzałych bananów, których nikt już nie chce jeść.

Ingredients

5 Dojrzałych bananów

2 filiżanki mąki uniwersalnej

1 łyżeczka sody oczyszczonej

¼ łyżeczki soli

½ szklanki oleju

¾ szklanki brązowego cukru

2 Jajka, ubite

⅔ Szklanka orzechów pekan lub kawałków orzecha włoskiego

⅔ Kubek kawałków czekolady

Bisquettes Bradley – olcha, jabłko lub wiśnia

Preparation

Pozostawiając skórkę na bananach, przekrój je wzdłuż. Połóż połówki bananów skórą do dołu na stojakach Bradley Smoker.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając biszkietów z łagodnego drewna, takiego jak olcha, jabłko lub wiśnia.

Wędzić połówki bananów przez 30 minut. Wyjmij z wędzarni i ostudź do temperatury pokojowej. Usuń skórkę z bananów i rozgnieć je widelcem.

Rozgrzej piekarnik do 350°F.

Nasmaruj formę do pieczenia chleba, następnie potrząśnij 1 łyżką mąki wokół formy, aby tłuszcz pokrył się mąką.

Do miski przesiej mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Odłożyć na bok.

Ubij pozostałe składniki, aż dobrze się wymieszają. Do mokrej mieszanki wsyp mąkę (i opcjonalnie orzechy/chipsy czekoladowe), aż mąka będzie lekko wilgotna (nie mieszaj mikserem, gdyż chleb może stać się zbyt gęsty).

Przelać do formy i piec przez 65-75 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie sucha.

Studzimy na drucianej kratce.

Przepis autorstwa: Steve Cylka