Wędzony Bananowy chleb Z posiekanym pekanami i przepisami na chipsy czekoladowe
Zdrowe, pyszne, szybkie i łatwe do wykonania. Ten przepis daje wspaniałą okazję do korzystania z tych dojrzałych bananów, których nikt już nie chce jeść.
Ingredients
5 Dojrzałych bananów
2 filiżanki mąki uniwersalnej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
¼ łyżeczki soli
½ szklanki oleju
¾ szklanki brązowego cukru
2 Jajka, ubite
⅔ Szklanka orzechów pekan lub kawałków orzecha włoskiego
⅔ Kubek kawałków czekolady
Bisquettes Bradley – olcha, jabłko lub wiśnia
Preparation
Pozostawiając skórkę na bananach, przekrój je wzdłuż. Połóż połówki bananów skórą do dołu na stojakach Bradley Smoker.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając biszkietów z łagodnego drewna, takiego jak olcha, jabłko lub wiśnia.
Wędzić połówki bananów przez 30 minut. Wyjmij z wędzarni i ostudź do temperatury pokojowej. Usuń skórkę z bananów i rozgnieć je widelcem.
Rozgrzej piekarnik do 350°F.
Nasmaruj formę do pieczenia chleba, następnie potrząśnij 1 łyżką mąki wokół formy, aby tłuszcz pokrył się mąką.
Do miski przesiej mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Odłożyć na bok.
Ubij pozostałe składniki, aż dobrze się wymieszają. Do mokrej mieszanki wsyp mąkę (i opcjonalnie orzechy/chipsy czekoladowe), aż mąka będzie lekko wilgotna (nie mieszaj mikserem, gdyż chleb może stać się zbyt gęsty).
Przelać do formy i piec przez 65-75 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie sucha.
Studzimy na drucianej kratce.
Przepis autorstwa: Steve Cylka