Smoked Tempeh Macaroni and Cheese

Wędzony Tempeh Przepis



Bezmięte poniedziałki nie muszą być nijakie. Oto świetny wegetariański przepis, który z pewnością zadowoli wszystkich w domu!

Ingredients

3 łyżki sosu sojowego

1 łyżka octu ryżowego

1 łyżka brązowego cukru

½ łyżeczki chili w proszku

1 łyżeczka czosnku w proszku

8 uncji Blok tempehu

Bisquettes o smaku Bradleya – Mesquite

Preparation

Tempeh pokroić w długie paski, podobnie jak paski bekonu.

Wymieszaj sos sojowy, ocet, brązowy cukier, chili w proszku i proszek czosnkowy, aby przygotować marynatę.

Paski tempehu włóż do torebki i zalej marynatą.

Zakręcić i wstawić na noc do lodówki.

Następnego dnia rozgrzej wędzarnię do 200°F z bisquettes o smaku Mesquite.

Wyjmij paski tempeh z solanki i połóż je na drucianej kratce.

Włożyć do wędzarni i wędzić przez 1-2 godziny, przewracając w połowie czasu.

Wyjmij z wędzarni i podawaj jak boczek – smażony na śniadanie lub w domowym Mac n' Cheese!