Wędzony Tempeh Przepis
Bezmięte poniedziałki nie muszą być nijakie. Oto świetny wegetariański przepis, który z pewnością zadowoli wszystkich w domu!
Ingredients
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżka brązowego cukru
½ łyżeczki chili w proszku
1 łyżeczka czosnku w proszku
8 uncji Blok tempehu
Bisquettes o smaku Bradleya – Mesquite
Preparation
Tempeh pokroić w długie paski, podobnie jak paski bekonu.
Wymieszaj sos sojowy, ocet, brązowy cukier, chili w proszku i proszek czosnkowy, aby przygotować marynatę.
Paski tempehu włóż do torebki i zalej marynatą.
Zakręcić i wstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia rozgrzej wędzarnię do 200°F z bisquettes o smaku Mesquite.
Wyjmij paski tempeh z solanki i połóż je na drucianej kratce.
Włożyć do wędzarni i wędzić przez 1-2 godziny, przewracając w połowie czasu.
Wyjmij z wędzarni i podawaj jak boczek – smażony na śniadanie lub w domowym Mac n' Cheese!