Smoked Sliders

Wędzony Suwaki Przepis



Robi około 20-25 suwaków, co może wydawać się dużo, ale znikają w mgnieniu oka !! Dzieci je kochają i są szybkie i łatwe !! Cieszyć się!

Ingredients

Paszteciki:

2 funty mięsa mielonego według własnego wyboru. Lubię mielony stek z polędwicy wołowej, pozbawiony tłuszczu

8-10 plasterków boczku, ugotowanych i pokruszonych

1 szklanka startego sera cheddar

Sól i pieprz do smaku

2 Słodka cebula, pokrojona w cienkie plasterki

3 łyżki masła

24 bułki Parker House

Sos/Pasta do smarowania:

1 szklanka majonezu

½ szklanki musztardy

¼ szklanki ketchupu

2-3 łyżki marynowanych papryczek jalapeno, posiekanych

Kilka kresek Tabasco

Preparation

W misce wymieszaj mięso mielone, boczek, ser, sól i pieprz i dobrze wymieszaj.

Uformuj kotlety o średnicy 2 ½ cala.

Ułóż paszteciki na stojakach i umieść je w nagrzanej do 220°F wędzarni na 20 minut. Twój wybór drewna. Lubimy mesquite lub hikorę.

Wyjmij z wędzarni i dokończ pieczenie na grillu.

Przypuszczam, że jeśli wolisz, możesz zakończyć w wędzarni, ale podoba mi się połączenie dymu i smaku grilla.

Jeśli ugotujesz je w całości w wędzarni, USDA/FSIS zaleca temperaturę gotowania co najmniej 225°F dla mięsa mielonego.

Podczas smażenia pasztetów na dużej patelni rozpuść 3 łyżki masła, następnie dodaj pokrojoną w plasterki cebulę. Gotuj, często mieszając, aż do karmelizacji; około 15 minut.

Do bułek użyj bułek dowolnej marki Parker. Pozostawić do wyrośnięcia i piec zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Do miski włóż wszystkie składniki sosu i dobrze wymieszaj.

Gdy bułki są gorące po wyjęciu z piekarnika, podziel je i nałóż sos na dolną i górną połowę, jeśli chcesz! Połóż pasztet na dolnej połowie bułki, następnie łyżkę na cebuli i górną połowę bułki.