Bowl of smoked snack mix

Wędzony Bity i ukąszenia Przepis



Aby przygotować te pyszne bity i kęsy, potrzebujesz 6-7 Bradley Smoker Hickory lub Whisky Oak Bisquettes.

Ingredients

1 ½ szklanki kawałków sera (ser Nnps lub krakersy ze złotą rybką)

1 ½ szklanki mini krakersów Ritz

2 szklanki płatków Cheerios

2 szklanki płatków Shreddies

2 szklanki precli

⅔ szklanki roztopionego masła

2 łyżki sosu Worcestershire

1 łyżka sosu Tabasco

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka proszku cebulowego

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki chili w proszku

Preparation

Uruchom wędzarnię, używając wybranych drewnianych krążków (Hickory lub Whiskey Oak sprawdzają się bardzo dobrze!). Doprowadź wędzarnię do temperatury 250°F.

Wymieszaj kawałki sera, Mini Ritz, Cheerios, Shreddies i precle w jednorazowej foliowej patelni do lasagne.

Pozostałe składniki wymieszaj w osobnej misce, aż dobrze się wymieszają. Wlać mieszaninę masła na kawałki i ukąszenia. Używając drewnianej łyżki, dobrze wymieszaj, aby upewnić się, że wszystkie kawałki i kęsy są pokryte masłem. Czasami są takie, które przyklejają się do rogów lub dna i nie pokrywają się. Pamiętaj, aby wymieszać je z dnem patelni i wyciągnąć je.

Umieść patelnię do lasagne na stojaku wędzarni i umieść ją w wędzarni. Wędzić przez około 2 godziny. Mieszaj kawałki co 30 minut, wyciągając te z dołu do góry. Po 2 godzinach cała wilgoć powinna zniknąć. Jeżeli nie, a niektóre kawałki są jeszcze wilgotne, pieczemy kolejne 15-30 minut.

Podawać.