Smoked Guacamole

Wędzony guacamole Przepis



W zależności od smaku możesz zwiększyć lub skrócić czas, w którym awokado są w palaczu. Podawaj z chipsami tortilli lub używaj do najlepszych tacos, hamburgerów, fajitas i nie tylko!

Ingredients

3 Awokado - przekrojone na pół i pozbawione pestek

4 łyżki soku z limonki

½ łyżeczki soli

3 łyżki świeżej kolendry – posiekanej (opcjonalnie)

Bradley Flavour Bisquettes - olcha, jabłko, wiśnia

Preparation

Połóż połówki awokado na stojaku wędzarniczym.

Ustaw wędzarnię na 200°F, używając wybranego Bisquettes Bradley Flavour (świetnie sprawdzają się olcha, jabłko lub wiśnia).

Wędź awokado przez 20 minut. W zależności od poziomu dymu możesz wydłużyć lub skrócić czas przebywania awokado w wędzarni.

Wędzone awokado wydrąż miąższ do dużej miski i rozgnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Jeśli chcesz bardziej kremowego guacamole, możesz zmiksować je w robocie kuchennym.

Dodać resztę składników i mieszać aż się połączą.

Podawaj z chipsami tortilla lub używaj do tacos, burgerów, fajitas i nie tylko!

Przepis autorstwa: Steve Cylka