Wędzony guacamole Przepis
W zależności od smaku możesz zwiększyć lub skrócić czas, w którym awokado są w palaczu. Podawaj z chipsami tortilli lub używaj do najlepszych tacos, hamburgerów, fajitas i nie tylko!
Ingredients
3 Awokado - przekrojone na pół i pozbawione pestek
4 łyżki soku z limonki
½ łyżeczki soli
3 łyżki świeżej kolendry – posiekanej (opcjonalnie)
Bradley Flavour Bisquettes - olcha, jabłko, wiśnia
Preparation
Połóż połówki awokado na stojaku wędzarniczym.
Ustaw wędzarnię na 200°F, używając wybranego Bisquettes Bradley Flavour (świetnie sprawdzają się olcha, jabłko lub wiśnia).
Wędź awokado przez 20 minut. W zależności od poziomu dymu możesz wydłużyć lub skrócić czas przebywania awokado w wędzarni.
Wędzone awokado wydrąż miąższ do dużej miski i rozgnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Jeśli chcesz bardziej kremowego guacamole, możesz zmiksować je w robocie kuchennym.
Dodać resztę składników i mieszać aż się połączą.
Podawaj z chipsami tortilla lub używaj do tacos, burgerów, fajitas i nie tylko!
Przepis autorstwa: Steve Cylka